Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2011

Της μόδας τα πωλητήρια στις εισηγμένες

Της μόδας τα πωλητήρια στις εισηγμένες
Tο προηγούμενο χρονικό διάστημα αναφερθήκαμε στην πώληση δύο θυγατρικών της Sato στην Τουρκία και στη Γερμανία έναντι 7 εκατ. ευρώ, με στόχους τη μείωση του δανεισμού και την ενίσχυση της ρευστότητας, σε μια περίοδο όπου η πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό περνά... διά πυρός και σιδήρου.

Και φυσικά η Sato δεν είναι η μόνη επιχείρηση που αποφάσισε να βάλει πωλητήριο σε περιουσιακά της στοιχεία. Κάθε άλλο, μάλιστα. Οι αντίστοιχες περιπτώσεις είναι πάρα πολλές.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

- Η Βαρβαρέσος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να πουλήσει ακίνητο στη Νάουσα Ημαθίας στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης που υλοποιεί (οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος το αργότερο μέχρι τις 15 Απριλίου).

- Η ΑΓΕΤ Ηρακλής έχει βγάλει προς πώληση το μεγάλης αξίας ακίνητο στο οποίο στεγάζει μέχρι σήμερα τις εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

- Η Rilken βρίσκεται σε επαφές για την πώληση του ακινήτου που στέγαζε τις πρώην εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά.

Αν μάλιστα προσθέταμε και τις εισηγμένες εταιρείες που θα ήθελαν να πουλήσουν ή έστω να αξιοποιήσουν ακίνητά τους εάν προέκυπτε το αντίστοιχο ενδιαφέρον με ένα... εύλογο τίμημα, τότε ο κατάλογος θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω περιπτώσεις: Μαθιός Πυρίμαχα (μη λειτουργικό ακίνητο στα Οινόφυτα), Sanyo (το κτίριο των κεντρικών της εγκαταστάσεων είναι πολύ μεγαλύτερο από τις ανάγκες της), Μουζάκης (τουλάχιστον ένα από τα ακίνητά της στην Αττική), ΕΛΦΙΚΟ (ακίνητο στη Βαρυμπόμπη και μέρος της έκτασης στο Σχηματάρι), Fourlis Συμμετοχών (μη λειτουργικό ακίνητο), Π. Πετρόπουλος, Cardico (ακίνητο στον Ελαιώνα) κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v