Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2004

Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος των χρηματιστών;

Μέλος του στενού κύκλου των παλαιών χρηματιστών θα είναι, όπως λένε οι πληροφορίες, ο νέος πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ.

Οι πληροφορίες αυτές δημιουργούν την αίσθηση ότι το χάσμα μεταξύ των παλαιών και των νέων ιδιωτών χρηματιστών δεν έχει κλείσει παρά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν καλά ενημερωμένες πηγές, οι οποίες υποστήριζαν ότι οι παλιοί χρηματιστές (οι οποίοι ασχέτως αν έχουν μικρές σε μέγεθος εταιρίες διαθέτουν κατά κανόνα μεγάλη προσωπική περιουσία την οποία είχαν φτιάξει στο παρελθόν) βλέπουν τις τραπεζικές ΑΧΕ ως ”σφύρα”, πιστεύοντας ότι οι ίδιοι αποτελούν τον ”άκμονα” στον οποίο θα τσακιστούν οι μεσαίες ΑΧΕ, οπότε κάποια στιγμή θα μείνουν οι τράπεζες και οι ίδιοι.

Κατά την άποψη της στήλης τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Τουναντίον, οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν ότι μάλλον μόνον η… ”σφύρα” υπάρχει και σφυροκοπάει τους πάντες.

Ίσως λοιπόν έρχεται η ώρα να ενωθούν τα μέλη του ΣΜΕΧΑ που δεν ανήκουν σε τράπεζες, ώστε να αποκτήσει και ισχύ ο σύνδεσμος.

Για να το πούμε απλά, εάν οι χρηματιστές, παλαιοί και νέοι, δεν κατάλαβαν από την όλη ιστορία της επιλογής προέδρου για το Χ.Α. πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, τότε ίσως και να τους αξίζει να χάσουν τελείως το παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v