Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2011

Η ΑΤΕ, η ΑΜΚ, το Δημόσιο και η επόμενη ημέρα

Η ΑΤΕ, η ΑΜΚ, το Δημόσιο και η επόμενη ημέρα
Πέρασε στα ψιλά, αλλά είναι σημαντικό.

Το Δημόσιο δεν δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητο το ποσοστό συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΤΕ, για χρονικό διάστημα έξι μηνών, μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, που θα προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Δημόσιο «επιφυλάσσεται για τη διατήρηση του ποσοστού συμμετοχής του στην ΑΤΕ».

Το Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα ασκήσει, απευθείας ή έμμεσα, το σύνολο των δικαιωμάτων που του αναλογούν στην αύξηση, άρα θα βάλει 973,7 εκατ. ευρώ, καθώς και θα καλύψει τυχόν αδιάθετες μετοχές αξίας ως 170,7 εκατ. ευρώ.

Επομένως, θα βάλει ως και 1,14 δισ. ευρώ από το 1,259 δισ. ευρώ της αύξησης.

Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό του, αν καλύψει και αδιάθετες μετοχές, θα αυξηθεί σημαντικά και αντίστοιχα θα μειωθεί το free float του τίτλου.

Ενδέχεται, ως εκ τούτου, να απαιτηθεί placement, προκειμένου να ενισχυθεί η διασπορά και να επιτευχθεί η απρόσκοπτη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την ΑΜΚ.

Με υπαρκτή την πίεση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν και εκπλήξεις όπως η πώληση και άλλων δραστηριοτήτων πέραν των μη χρηματοοικονομικών.

Εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο και για διάθεση και νέου πακέτου μετοχών Αγροτικής. Από το Δημόσιο αλλά και τους εγγυητές της ΑΜΚ…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v