Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2011

Το «νυστέρι» 2 δισ. ευρώ και το μπλόκο Μαξίμου

Το «νυστέρι» 2 δισ. ευρώ και το μπλόκο Μαξίμου
Για τα μέσα του 2012 και βλέπουμε μετατίθεται η εξοικονόμηση ποσού ύψους 2 δισ. ευρώ από την προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για τα νοσοκομεία.

Όπως ακούμε, το Μαξίμου απέρριψε την πρόταση Λοβέρδου για εγκατάσταση συστήματος κεντρικών προμηθειών με ταχείες διαδικασίες και παράκαμψη των υφιστάμενων μηχανισμών.

Ο υπουργός Υγείας, κατόπιν πολύμηνων διαπραγματεύσεων με τις μεγάλες εγχώριες εταιρίες software, εισηγήθηκε να τους ανατεθεί απευθείας το έργο εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος.

Η πρόταση προέβλεπε ότι οι εταιρίες θα πληρώνονταν ανταποδοτικά με success fee που θα ενεργοποιούνταν από ένα ποσό εξοικονόμησης και πάνω.

Ακούμε ότι το σχέδιο πρότεινε προμήθεια για τις εταιρίες μόνο εφόσον η εξοικονόμηση που θα επιτυγχανόταν για το Δημόσιο θα ξεπερνούσε το 1 δισ. ευρώ.

Και το success fee θα ανερχόταν στο 0,5% του 1 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο «πάγωσε», μαθαίνουμε, κατόπιν της επισήμανσης του πρωθυπουργού ότι πρέπει να ακολουθηθεί διαδικασία ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού.

Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι πριν από τα μέσα της επόμενης χρονιάς δεν πρόκειται να υπάρξει ηλεκτρονικό σύστημα κεντρικών προμηθειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v