Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2011

Axon: Τα λόμπι ζουν και... βασιλεύουν;

Axon: Τα λόμπι ζουν και... βασιλεύουν;
Η μετοχή της Euromedica έκανε χθες νέο χαμηλό δωδεκαμήνου, επηρεαζόμενη προφανώς από το γενικότερο περιβάλλον του Χ.Α., αλλά και από τα οικονομικής φύσεως θέματα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος όμιλος.

Αντίθετα, η μητρική εταιρία της Euromedica, Axon Συμμετοχών (που βασικότερο περιουσιακό στοιχείο της είναι η κατοχή μετοχών της Εuromedica), πριν από 2 - 3 συνεδριάσεις πραγματοποίησε μέγιστο δωδεκαμήνου!

Ενδεικτικά αναφέρουμε την πορεία των δύο μετοχών (που θεωρητικά θα πρέπει να συνδιακυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό) κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο: -80,45% για τη Euromedica και -1,25% για την Axon, παρά το γεγονός ότι από το πρόσφατο υψηλό του 1,19 ευρώ κατρακύλησε γρήγορα στα 79 ευρωλεπτά (βλέπε χθεσινό limit down)…

Και μη βιαστείτε να πείτε πως οι μεγάλες διακυμάνσεις της Axon οφείλονται στη μικρή εμπορευσιμότητα που χαρακτηρίζει τις πλείστες περιφερειακές μετοχές της Σοφοκλέους. Αντίθετα, κατά τον τελευταίο μήνα η αξία των συναλλαγών στο «χαρτί» (2,11 εκατ. ευρώ) αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% του όγκου για ολόκληρο το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Επίσης, κατά τον τελευταίο μήνα άλλαξαν χέρια μετοχές της Axon που αντιστοιχούν σε ποσοστό ανώτερο του 10% του συνόλου των τίτλων της.

Υ.Γ.: Το απίστευτο ράλι του τίτλου έγινε μέσα στον Μάρτιο, δηλαδή λίγο πριν δημοσιευτούν τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010, τα οποία κάθε άλλο παρά θα… ενθουσίαζαν (όπως και έγινε) τη χρηματιστηριακή αγορά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v