Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2011

ΟΠΑΠ: Η Intralot, οι «κουμπάροι» και τα… έξοδα

ΟΠΑΠ: Η Intralot, οι «κουμπάροι» και τα… έξοδα
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ενδιαφέροντος της Intralot στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ο διευθύνων σύμβουλος της πρώτης Κ. Αντωνόπουλος.

«Θα πρέπει πρώτα να δούμε με ποιον τρόπο θα γίνει αυτή», φέρεται να δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίστοιχες ιδιωτικοποιήσεις η εταιρία εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι για μια εταιρία που έχει συνολική κεφαλαιοποίηση μόλις 350 εκατ. ευρώ, ένα τόσο μεγάλο project (σ.σ. το 34% του ΟΠΑΠ αξίζει σε τρέχουσες τιμές και χωρίς κανένα premium περί το 1,5 δισ. ευρώ), πολύ απλά δεν «βγαίνει» αυτόνομα. Πάνε οι καλές εποχές που το leveraged buyout έδινε κι έπαιρνε.

Για να παίξει τώρα η Intralot ως μνηστήρας θα πρέπει να βρεθούν πολύ ισχυροί «κουμπάροι» για να πληρώσουν τα έξοδα του «γάμου».

Κι επειδή οι ξένες τράπεζες δεν ενδιαφέρονται πλέον για μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια στην Ελλάδα (για τους γνωστούς σε όλους λόγους), πιθανότεροι υποψήφιοι για ένα τέτοιο «ειδύλλιο» θα μπορούσαν να είναι κάποια τολμηρά private equity funds.

Είναι επίσης αλήθεια ότι η Intralot έχει επιχειρήματα για να προσπαθήσει να «στήσει» ένα τέτοιο joint venture.

Διότι είναι προνομιακός προμηθευτής του ΟΠΑΠ επί σειρά πολλών ετών (ο οργανισμός είναι σε πλήρη εξάρτηση από τον εξοπλισμό της) και τον γνωρίζει «μέσα-έξω» σε βαθμό… πρωτοφανή, όπως πολλάκις έχουμε καυτηριάσει.

Για τους ίδιους λόγους, κατά την άποψή μας, το «ενδιαφέρον» της Intralot για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είναι σχεδόν μονόδρομος. Ποια εταιρία θέλει να χάσει ανεπιστρεπτί την… κότα με τα χρυσά αβγά;

Το ερώτημα είναι αν θα βρει τελικά ενδιαφερομένους να βάλουν το ζεστό χρήμα - και με ποιους όρους…

Ίδωμεν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v