Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2011

Καρέλιας: Η «γριά η κότα» με τα χρυσά αβγά!

Καρέλιας: Η «γριά η κότα» με τα χρυσά αβγά!
Από τις εντυπωσιακότερες λογιστικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου είναι αυτή του Καρέλια.

Έπειτα από ένα πολύ ικανοποιητικό 2010 -και παρά τον καταιγισμό μέτρων εναντίον του καπνίσματος στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία- η γνωστή βιομηχανία καταφέρνει να εντυπωσιάζει με τις οικονομικές της επιδόσεις.

Στο πρώτο λοιπόν φετινό τρίμηνο, αύξησε τις πωλήσεις της από τα 121 στα 130 εκατ. ευρώ και διατήρησε σχεδόν σταθερά τα κέρδη της στο καθόλου ευκαταφρόνητο επίπεδο των 6,6 εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακότερο όμως είναι πως η μεσσηνιακή βιομηχανία κατάφερε μέσα στο τρίμηνο αυτό να πετύχει θετικές ταμειακές ροές ύψους 39,5 εκατ. ευρώ(!), εκτινάσσοντας έτσι το ταμείο της στα 182,6 εκατ. ευρώ!

Να σημειωθεί ότι ο τραπεζικός δανεισμός του ομίλου είναι μηδενικός και πως μόνο το ταμείο του (182,6 εκατ.) υπερβαίνει την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του τίτλου (175 εκατ. με βάση το χθεσινό κλείσιμο)!

Πολύ καλή επίσης είναι και η συμπεριφορά της μετοχής στο ταμπλό, που κατά την τελευταία τριετία έχει χάσει μόλις 5%, όταν τόσα και τόσα άλλα blue chips έχουν κατρακυλήσει και όταν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ο Καρέλιας έχει μοιράσει γερά μερίσματα.

Παρ' όλα αυτά, η παροιμιώδης αδιαφορία της διοίκησης για τον χρηματιστηριακό θεσμό έχει ουσιαστικά θέσει τον τίτλο εκτός χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος…

Κανείς σχεδόν εδώ και δεκαετίες («γριά κότα» στο Χ.Α.) δεν κέρδισε από τη μετοχή, γιατί, πολύ απλά, σχεδόν κανείς δεν την αγόρασε!

Και πώς να την αγοράσει, όταν το τελευταίο εξάμηνο έχουν αλλάξει χέρια μόλις 130 τεμάχια…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v