Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 10 2011

Ακίνητα: Σανίδα σωτηρίας για τις εισηγμένες

Ακίνητα: Σανίδα σωτηρίας για τις εισηγμένες
Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων εταιριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις τράπεζες ή, τέλος πάντως, δέχονται τις πιέσεις τους;

Το ότι στοχεύουν στην αξιοποίηση και στην πώληση ακινήτων τους!

Αυτό βέβαια ίσχυε και για επιχειρήσεις που δεν διαπραγματεύονται σήμερα στο ταμπλό, όπως για παράδειγμα η BETANET, η Cardico, η Θεσσαλική και τόσες άλλες. Ας ασχοληθούμε, όμως, με το σήμερα: 

- Η Μηχανική θέλει να πουλήσει τις πρώην εγκαταστάσεις της θυγατρικής της ΒΑΛΚΑΝ στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, τις οποίες μάλιστα έχει αποτιμήσει στα 33,8 εκατ. ευρώ.

- Η Έδραση θέτει προς αξιοποίηση όχι μόνο το ακίνητο του Κορωπίου (κοντά στο αεροδρόμιο των Σπάτων) αλλά και αρκετές κατοικίες που διαθέτει.

- Η ΕΛΦΙΚΟ τώρα ως άμεσο στόχο έχει την αξιοποίηση και των δύο ακινήτων που κατέχει, στη Βαρυμπόμπη και στο Σχηματάρι (στο παρελθόν υπήρξαν κάμποσες προτάσεις, όμως η τότε διοίκηση της εισηγμένης «δεν πουλούσε»).

- Η Μπάμπης Βωβός, φυσικά, θέλει να περάσει από τη Βουλή το θέμα του Βοτανικού και μετά να αρχίσει το κατασκευαστικό έργο είτε με νέα τραπεζική χρηματοδότηση είτε με λεφτά που θα καταβάλει άλλος επενδυτής (fund κ.ά.).

Και όπως είναι λογικό, ο σχετικός κατάλογος των εισηγμένων είναι πολύ μακρύτερος...

Αν επιπλέον συνυπολογίσουμε και τις εταιρίες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας (ή έστω τόσο έντονο πρόβλημα ρευστότητας), υπάρχουν πολλές ακόμα που θα επιθυμούσαν να πουλήσουν ή να αξιοποιήσουν ακίνητο ή ακίνητά τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις της Rilken, του Πετρόπουλου, της Εριουργίας Τρία Άλφα, της Μαθιός, της Fourlis, της Σάνυο, της ΑΓΕΤ Ηρακλής, της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, της Βιοχάλκο, της Δομικής Κρήτης, του Σπύρου και τόσων άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v