Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 8 2011

S&B: Η άνοδος, τα εμπόδια και τα ακίνητα

S&B: Η άνοδος, τα εμπόδια και τα ακίνητα
Μπορεί το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά στη Μήλο να φαίνεται παγωμένο, ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται και νεκρό.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός πως η πρόσφατη γενική συνέλευση της εισηγμένης αποφάσισε να αγοράσει από την οικογένεια των βασικών της μετόχων έναντι 1,4 εκατ. ευρώ (αντικειμενική αξία) έκταση 321 στρεμμάτων στον Τράχηλο της Μήλου.

Η εξαγοραζόμενη περιοχή συνορεύει με άλλη που ελέγχεται από την εισηγμένη και αποτελεί πρώην ορυχείο, το οποίο έχει εξαντληθεί και έχει γίνει η αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Μερικοί αναρωτιούνται αν υπάρχουν κάποια μελλοντικά σχέδια για ήπια οικιστική ανάπτυξη.
Γενικότερα, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την τρέχουσα συγκυρία (μόλις το 8% του τζίρου της αφορά στην Ελλάδα). Οι πωλήσεις, άλλωστε, στο πρώτο φετινό τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 20% περίπου και όσο και αν ο συγκεκριμένος ρυθμός κάμφθηκε τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι εκτιμήσεις είναι πως το 2011 θα είναι καλύτερο από το 2010.

Παρ’ όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι η εισηγμένη υφίσταται και αυτή κάποιες επιπτώσεις από τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα. Για παράδειγμα, το 2012 θα κληθεί να ανανεώσει δάνεια 90 εκατ. ευρώ και αυτό φαίνεται πως θα γίνει με αυξημένο κόστος χρηματοδότησης.

Επιπλέον, το ότι πρόκειται για ελληνική εταιρία δεν τη βοηθά στις διεθνείς της δραστηριότητες, παρά το γεγονός πως είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v