Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 11 2011

Σφηνάκια για Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικές επενδύσεις

Σφηνάκια για Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ιδιωτικές επενδύσεις
JUMBO: Δύο πακέτα συνολικά 2 εκατ. μετοχών της Jumbo, που αντιστοιχούν στο 1,53% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, διενεργήθηκαν την Παρασκευή μέσω του Χ.Α., στην τιμή των 5 ευρώ ανά μετοχή το πρώτο και 4,95 ευρώ ανά μετοχή το δεύτερο.

Αγοραστής, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η Citigroup για λογαριασμό πελατών της, ενώ πωλητής ήταν Λονδρέζος broker.

ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ: Μόλις 142 επενδυτικά σχέδια υποβλήθηκαν το α΄ εξάμηνο της φετινής χρονιάς, σύμφωνα με τον τομεάρχη Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ακόμη και αν εγκριθούν όλα, το ποσό των επενδύσεων σύμφωνα με τον ίδιο δεν θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει ότι θα προωθηθούν φέτος επενδύσεις ύψους 4 - 5 δισ. ευρώ.

Από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης διευκρινίζουν ότι οι αδιάθετοι πόροι μεταφέρονται για τη δεύτερη περίοδο υποβολής και αξιολόγησης (Οκτώβριος 2011).

Επιπλέον, από τα εφτά επενδυτικά καθεστώτα (3 γενικά και 4 ειδικά) προκηρύχθηκαν τα τρία πρώτα.

Για το καθεστώς της νεανικής επιχειρηματικότητας οι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλλουν τα σχέδιά τους από 1/7 έως 31/8, ενώ τα υπόλοιπα προκηρύσσονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα 142 επενδυτικά σχέδια είναι ιδιαίτερα πενιχρό νούμερο, που αποτυπώνει την απροθυμία επενδύσεων από τον επιχειρηματικό κόσμο.

ΕΥΔΑΠ: Πέντε "πακέτα" συνολικά 1.380.000 μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 1,29% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, άλλαξαν χέρια χθες στο Χ.Α., ενώ την περασμένη Τετάρτη είχε αλλάξει χέρια άλλο 1 εκατ. τεμάχια.

Η στήλη έχει αναφέρει ήδη ότι τα πακέτα αποτελούν "γυρίσματα" ιδιώτη επενδυτή με μεγάλη θέση στο χαρτί.

Φέρνει τα χαρτιά από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα. Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η κυβέρνηση κάνει πίσω στη μετοχοποίηση της ΕΥΔΑΠ και προκρίνει την τιτλοποίηση εσόδων!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v