Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 13 2011

Η Ελβετία, οι καταθέσεις και ο Διώτης

Η Ελβετία, οι καταθέσεις και ο Διώτης
Η κυβέρνηση, χωρίς να το φωνάζει, στηρίζει πολλά για μια επιτυχία στο μέτωπο των εσόδων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με την Ελβετία.

Η Ελλάδα ζητά από την Ελβετία να της αποδώσει «αποζημίωση» για το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια ενθάρρυνε την αφορολόγητη μεταφορά καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες. Καταθέσεις που δεν έχουν δηλωθεί.

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης εδράζονται στο ότι η Ελβετία έχει συνάψει ανάλογη ρύθμιση με τη Γερμανία, αποδεχόμενη να πληρώσει ως «αποζημίωση» εφάπαξ ποσό για τις επί χρόνια αδήλωτες καταθέσεις Γερμανών στις ελβετικές τράπεζες.

Για να ενισχύσει, μάλιστα, τα διαπραγματευτικά της όπλα η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει και τον γνωστό από την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» τέως εισαγγελέα Ι. Διώτη.

Στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι αν το ύψος των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία ανέρχεται σε περίπου 50 δισ. ευρώ, και οι όροι της συμφωνίας είναι αντίστοιχοι με αυτούς που υπέγραψε με τη Γερμανία, μπορεί η Ελλάδα να εισπράξει εφάπαξ ποσό γύρω στα 2 δισ. ευρώ.

Μάννα εξ ουρανού…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v