Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 2 2011

Ακίνητα: Μήπως τελικά δεν υπάρχουν ευκαιρίες;

Ακίνητα: Μήπως τελικά δεν υπάρχουν ευκαιρίες;
Δεν είναι λίγοι οι παράγοντες της αγοράς που υποστηρίζουν στα κανάλια και στις εφημερίδες πως τώρα όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί υπάρχουν πραγματικές ευκαιρίες στον χώρο των ακινήτων.

Υπάρχουν όμως πραγματικές ευκαιρίες; Για να δούμε τι λένε εκείνοι οι επαγγελματίες του κλάδου, που μεταξύ άλλων έχουν και τη ρευστότητα να προχωρήσουν σε αγορές, σε περίπτωση όπου το αποφασίσουν.

Έχουμε λοιπό και λέμε:

Η MIG Real Estate δηλώνει πως "εξετάζουμε προσεκτικά ευκαιρίες, αλλά σπανίζουν" (δηλαδή, υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά σπανίζουν).

Η Trastor σημειώνει: "Η εταιρία, αν και είναι προετοιμασμένη να επιδείξει υπομονή, βρίσκεται σε καλή θέση να εκμεταλλευτεί τις επενδυτικές ευκαιρίες που αναμένεται να εμφανιστούν" (δηλαδή, ευκαιρίες θα υπάρξουν, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν καν εμφανιστεί).

Όσο για την κατάσταση της αγοράς, η Trastor αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στην αγορά των γραφείων, στις περισσότερες περιπτώσεις παρατηρείται μεσοσταθμική μείωση μισθωμάτων από 15% έως 20% και σε εξαιρετικές περιπτώσεις έως 40%. Όσο για τους κενούς χώρους, σήμερα ανέρχονται στο 15% - 25%, ανάλογα με την περιοχή.

Αναφορικά με τα εμπορικά ακίνητα, τα επίπεδα των μισθωμάτων μειώθηκαν το 2011 κατά 10% - 20% σε τοποθεσίες υψηλής εμπορικότητας και κατά 20% - 30% σε δευτερεύουσες τοποθεσίες. Το ποσοστό των κενών καταστημάτων εκτιμάται ότι σήμερα ανέρχεται στο 15% - 30%, ανάλογα με την περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v