Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 1 2011

Ιπτάμενες υποσχέσεις για νέα αεροδρόμια

Ιπτάμενες υποσχέσεις για νέα αεροδρόμια
Έπειτα από σειρά πληρωμένες καταχωρίσεις για τα... έργα και τις ημέρες του κ. Γ. Σουφλιά στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ (σήμερα Υποδομών), ο πρόεδρος της ΕΚΤΕΡ κ. Θαν. Σίψας επανήλθε για τη μανία των υπουργών της παρούσας κυβέρνησης με τα αεροδρόμια!

Με εκτενή πληρωμένη καταχώριση, ο κ. Σίψας υποστηρίζει πως υπουργοί όπως οι κ. Γ. Ραγκούσης και Ν. Σηφουνάκης και γενικοί γραμματείς, όπως ο κ. Χ. Τσιόκας του υπουργείου Υποδομών προωθούν όπως-όπως την κατασκευή αεροδρομίων στις εκλογικές τους περιφέρειες. Την ίδια ώρα, καθυστερούν έργα αναβάθμισης αεροδρομίων σε περιοχές όπου είναι απαραίτητα καθώς η επιβατική κίνηση έχει διπλασιαστεί, όπως το Ηράκλειο, τα Χανιά και η Κεφαλονιά.

Ως κοινός εκπρόσωπος των εργοληπτικών οργανώσεων στο συμβούλιο έργων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ο κ. Θαν. Σίψας κάτι θα έχει ακούσει... Υποστηρίζει πως εδώ και μήνες οι κ. Ραγκούσης και Σηφουνάκης πίεζαν για την κατασκευή νέων αεροδρομίων στην Πάρο και στη Μυτιλήνη.

Αφού προσελήφθησαν σύμβουλοι, έγιναν αρχικές μελέτες, τα έργα δεν εγκρίθηκαν γιατί δεν υπήρχαν χρήματα κ.λπ. Μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του κ. Ραγκούση στο υπουργείο Υποδομών, υποστηρίζει ο κ. Σίψας, "ασκείται μεγάλη πίεση εκ νέου για την προώθηση των μελετών των έργων αεροδρομίων Πάρου και Μυτιλήνης, παρότι δεν υπάρχουν χρήματα, αλλά για καθαρά προεκλογικούς λόγους".

Ξαφνικά, προέκυψε και άλλη... μεγάλη ανάγκη: η κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στην Ανδραβίδα. Αυτήν την φορά από τον κ. Τσιόκα, επειδή (κατά τον κ. Σίψα) σύμβουλός του σχεδιάζει να πολιτευτεί στην Ηλεία. Όταν διευκρινίζεται στα στελέχη του υπουργείου Υποδομών πως 20 χιλιόμετρα από την Ανδραβίδα βρίσκεται το διεθνές αεροδρόμιο του Αράξου, τους απαντούν πως "το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ" και ότι "δεν πρέπει να χάσουμε τα χρήματα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v