Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 9 2011

Imperio: Αντί για εξαγορές, εκποιήσεις!

Imperio: Αντί για εξαγορές, εκποιήσεις!
Προτεραιότητα για την Imperio φαίνεται πως είναι η άντληση διαθεσίμων, χωρίς ωστόσο την ουσιαστική συμμετοχή των περισσότερων βασικών της μετόχων.

Έτσι, στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου ζεστό χρήμα έβαλε σχεδόν μόνο ένας μέτοχος (Χαράλαμπος Ζιώγας), ο οποίος κατέβαλε 2 εκατ. ευρώ και στην ουσία απέκτησε το 15,54% της εταιρίας αλλά και τη δραστηριότητά της των logistics (το 16% του τζίρου και το 10% των μικτών αποτελεσμάτων, με βάση τα αποτελέσματα του 2010).

Ο κ. Ζιώγας, όμως, ο νέος στρατηγικός συνεταίρος, δεν σταμάτησε εκεί, αφού απέκτησε επιπλέον 5,72% της Imperio, αγορασμένο προς 0,16 ευρώ ανά τεμάχιο από την εταιρία Lacoso Holdings, αυξάνοντας τη συμμετοχή του στο 21,26%. Όμως, η Lacoso Holdings είναι θυγατρική κατά 100% της Imperio, με αποτέλεσμα ουσιαστικά ο κ. Ζιώγας να αγοράσει ίδιες μετοχές της εισηγμένης και έτσι το αντίτιμο των 336.848 ευρώ να μπει ουσιαστικά στο ταμείο της Imperio.

Πέρα όμως από τα 2 εκατ. της αύξησης κεφαλαίου και τις 336.848 ευρώ από την πώληση των ιδίων μετοχών, στο ταμείο της εταιρίας θα προστεθούν άλλες 240.000 ευρώ από τη συμφωνηθείσα πώληση της κατά 80% θυγατρικής Venus (κόστος κτήσης 360.000 ευρώ).

Θα πείτε, βέβαια, πως το να μαζεύει στο ταμείο της μια εταιρία πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη εξέλιξη και θα συμφωνήσουμε.

Ωστόσο, στο πρόσφατο ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ η διοίκηση της Imperio έκανε λόγο για απίθανα deals σχεδόν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, και όχι για σειρά εκποιήσεις... 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v