Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2011

Τα εξάμηνα και η σιωπή των αναλυτών...

Τα εξάμηνα και η σιωπή των αναλυτών...
Τοπίο στην ομίχλη είναι τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών, αφού ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρχε τέτοια... απροθυμία από τους αναλυτές να αποκαλύψουν (ή ακόμα και να διατυπώσουν) τις εκτιμήσεις τους για τα προβλεπόμενα μεγέθη των επιχειρήσεων.

Σε μια χρονική στιγμή όπου η αγορά βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, τα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης θα μπορούσαν να αποτελέσουν αχτίδα φωτός για την αγορά.

Ωστόσο, για την ώρα, και ανεξάρτητα από το τι τελικά θα ανακοινωθεί, τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να αλλάξει το αρνητικό momentum στις μετοχικές αξίες.

Παράλληλα, καθώς η ελληνική αγορά μετοχών παραμένει μονόπλευρα τραπεζοκεντρική, οι προοπτικές της είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με εκείνες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Το αρνητικό στοιχείο στο δεύτερο τρίμηνο είναι η απόλυτη θολούρα που επικρατεί αναφορικά με τα αποτελέσματα των τραπεζών, δηλαδή με τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν τα ομόλογά τους και τις ζημίες που θα σημειώσουν και πότε!

Είναι ενδεικτικό ότι στη βάση δεδομένων της FactSet, η οποία συγκεντρώνει το σύνολο των αναλύσεων για όλους τους τίτλους που παρακολουθούν διεθνείς οίκοι και εγχώριες χρηματιστηριακές, οι εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των πιστωτικών ιδρυμάτων του «εικοσάρη» είναι οι εξής:

• Για την Alpha Bank υπάρχουν όλες κι όλες δύο εκτιμήσεις για τα έσοδα και μία για τα κέρδη ανά μετοχή και τα καθαρά κέρδη του δευτέρου εξαμήνου.

• Για την ΕΤΕ, αθροιστικά, από τους αναλυτές διατυπώνονται μία εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή της και άλλη μία για τα καθαρά κέρδη!

Νομίζουμε ότι αυτό τα λέει όλα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v