Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 11 2011

Βολεύει ή όχι την Ελλάδα η επίθεση στην Ιταλία;

Βολεύει ή όχι την Ελλάδα η επίθεση στην Ιταλία;
Βολεύει ή όχι την Ελλάδα η πίεση των αγορών στην Ιταλία και στην Ισπανία, που ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει με αγορές στη δευτερογενή αγορά ομολόγων;

Μπορεί η πίεση στην Ιταλία να βολεύει καθώς η Ελλάδα αγοράζει χρόνο και καθίσταται κατανοητό πια από όλους ότι πρόκειται για διεθνή κρίση χρέους, αλλά την ίδια στιγμή επαναφέρει στο προσκήνιο τις ενστάσεις για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

Εξ ου και στο ΥΠΟΙΚ δεν κρύβουν την ανησυχία τους.

"Υπάρχει μια λεπτή κόκκινη γραμμή", αναφέρουν, σημειώνοντας ότι η νέα πίεση θα πρέπει να οδηγήσει στην ενίσχυση του βηματισμού προς πολιτική και οικονομική ενοποίηση και όχι σε επανεξέταση αποφάσεων της 21η Ιουλίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών επιμένει να παρομοιάζει τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής με βρέφος εντός θερμοκοιτίδας, που πρέπει να προσεχθεί για να επιβιώσει και να αναπτυχθεί.

Κλειδί, βέβαια, αποτροπής κάθε ενδεχομένου επανεξέτασης των αποφάσεων για την Ελλάδα από μηδενική βάση είναι η απόλυτη εφαρμογή των δεσμεύσεών μας.

Αν το πετύχουμε, θα μπορούμε να ελπίζουμε και σε δώρο από την ιταλική κρίση, αναφέρουν με νόημα κυβερνητικά στελέχη.

Δώρο που προφανώς σχετίζεται με την απόφαση τι θα γίνει με τα κρατικά ομόλογα χωρών-μελών της ευρωζώνης που κατέχει η ΕΚΤ…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v