Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 19 2011

Η "πράσινη λαίλαπα" των ΑΠΕ και οι οικολόγοι

Η πράσινη λαίλαπα των ΑΠΕ και οι οικολόγοι
Πριν από μερικά χρόνια, η γνωστή διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace είχε δημιουργήσει και είχε διανείμει διαφημιστικά σποτάκια που έπαιζαν στην τηλεόραση προβάλλοντας την αιολική ενέργεια και τα αιολικά πάρκα.

Δεν πέρασε ούτε μία δεκαετία και το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από οικολογικά blogs και ιστολόγια που πολεμούν τα αιολικά πάρκα.

Μάλιστα, πρόσφατα συγκροτήθηκε και η Πανελλαδική Επιτροπή κατά των Βιομηχανικών Αιολικών Εγκαταστάσεων με τη συμμετοχή 26 - 27 συλλογικών φορέων κυρίως από τη νησιωτική Ελλάδα. Μεταξύ αυτών και μία Πρωτοβουλία κατοίκων κατά της επερχόμενης πράσινης λαίλαπας όπως και Σύλλογος για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος από τις νέες τεχνολογίες.

Όλοι αυτοί αντιτίθενται στα αιολικά επειδή τα κατασκευάζουν και τα εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες, καταστρέφουν το φυσικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας, η παραγόμενη ενέργεια θα μεταφέρεται αλλού κ.λπ. κ.λπ.

Δυστυχώς, δεν είδαμε παρόμοια κινητοποίηση κατά της αυθαίρετης ή της παράνομης δόμησης στα νησιά, ούτε για τη λειτουργία των αυτόνομων μονάδων που καίνε πετρέλαιο και μολύνουν πολλαπλώς το περιβάλλον.

Ούτε για την κατάχρηση των κλιματιστικών στα νησιά, ούτε για την εκτεταμένη χρήση του μπετόν.

Σκεφτόμαστε μόνο: ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε, που πρότεινε για την Ελλάδα γερμανικές επενδύσεις στις ΑΠΕ, πήρε την άδεια της Πανελλαδικής Επιτροπής κατά των Αιολικών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v