Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2011

Καράτζης: Στο… υπόγειο είναι η θέα!

Καράτζης: Στο… υπόγειο είναι η θέα!
Μπορεί οι μετοχές των τραπεζών και πολλών άλλων blue chips να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, ωστόσο υπάρχουν και κάποια «χαρτιά» στο... υπόγειο του Χ.Α. (στη λεγόμενη περιφέρεια, αν θέλετε) που στο ίδιο χρονικό διάστημα αποφέρουν κέρδη και μάλιστα μεγάλα.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του Καράτζη, που «γράφει» +51% το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Και τα στοιχεία δείχνουν πως δεν πρόκειται για φούσκα…

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

• Κεφαλαιοποίηση στα 28,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται στα 77,6 εκατ. ευρώ (P/BV 0,37).

• Με καθαρά κέρδη 3,06 εκατ. στο εξάμηνο (θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν προέκυπταν αρνητικές συναλλαγματικές διαφορές), το P/E δείχνει να παρουσιάζει ενδιαφέρον.

• Η εισηγμένη δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς που αποτελούν «οάσεις» στην εποχή της βαθιάς ύφεσης: α) παράγει, σημειώνοντας σημαντικές εξαγωγές, β) στον τουρισμό, μέσα από ξενοδοχείο που διαθέτει στην Κρήτη, γ) και στην ενέργεια, καθώς μέσα στη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος 6 MW.

Ο «Χ» δεν έχει καμιά πρόθεση να σας πείσει να αγοράσετε ή να πουλήσετε τη συγκεκριμένη μετοχή (ή και οποιαδήποτε άλλη). Άλλωστε, σε τέτοιες περιόδους πολλές φορές... χάνονται ακόμη και τα «διαμάντια»…

Στόχος του συγκεκριμένου σχολίου είναι να αναδειχτεί πως στο Χ.Α. εξακολουθούν να είναι διαπραγματεύσιμες νοικοκυρεμένες εταιρίες που αμύνονται σθεναρά απέναντι στην κρίση και εξακολουθούν να κερδίζουν και να επενδύουν.

Χωρίς απαραίτητα να είναι γνωστές στο ευρύ επενδυτικό κοινό…

Υ.Γ.: «Κι αν ψάχνεις σε πολυώροφα, στο υπόγειο είναι η θέα», τραγούδι του Π. Τερζή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v