Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2011

REVOIL: H συνταγή της επιτυχίας…

REVOIL: H συνταγή της επιτυχίας…
Πριν από λίγες ημέρες, ο «Χ» είχε αναφερθεί στα πολύ καλά εξαμηνιαία αποτελέσματα του Καράτζη και σήμερα θα αναφερθούμε στις ικανοποιητικές επιδόσεις μιας άλλης «περιφερειακής» εταιρίας, της Revoil, η οποία συνεχίζει να ανεβάζει επιδόσεις σε μια δύσκολη συγκυρία.

Η συνταγή της επιτυχίας; Κατά τη γνώμη μας, η θέση σαφών στόχων και η επιμονή στην υλοποίησή τους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως η εταιρία με σταθερά βήματα έχει καταφέρει από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο μέχρι σήμερα να υπερδιπλασιάσει το μερίδιο αγοράς της.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

Παρά την ιδιαίτερα δυσμενή κατάσταση στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών, σαφή άνοδο (από το 1,09 στο 1,46 εκατ. ευρώ) σημείωσαν τα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι με μια αγορά να πέφτει το πρώτο φετινό εξάμηνο σε όγκο κατά 6,2%, οι πωλούμενες ποσότητες της εισηγμένης αυξήθηκαν κατά 10,3%.

Ο αριθμός των πρατηρίων Revoil και των συνεργαζόμενων πρατηρίων αυξήθηκε μέσα στο πρώτο εξάμηνο κατά 10%.

Το μερίδιο αγοράς αναρριχήθηκε στο 9%, όντας περίπου διπλάσιο από αυτό με το οποίο είχε εισέλθει προ ετών η εταιρία στο Χ.Α.

Η νέα δραστηριότητα της ναυτιλίας αποφέρει ήδη κέρδη στην εισηγμένη.

Συμπέρασμα: Όσο και αν η αγορά των πετρελαιοειδών είναι πτωτική, όσο και αν αναμένονται χαμηλότερα έσοδα από το νέο ναυλοσύμφωνο του πλοίου BLUE ANGEL από τον Σεπτέμβριο (πτωτική πορεία των ναύλων σε διεθνές επίπεδο), η Revoil εξακολουθεί να επιτυγχάνει ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις, ενδυναμώνοντας το μερίδιο και τη θέση της στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v