Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 31 2011

Fieratex: Κανείς δεν τους δίδαξε το… Stop Loss;

Fieratex: Κανείς δεν τους δίδαξε το… Stop Loss;
Μάχη σε έναν πολύ δύσκολο κλάδο (ένδυση) και μέσα σε μια ιδιαίτερα δυσμενή συγκυρία δίνει η Fieratex, με στόχο την επιβίωσή της και την επαναφορά των αποτελεσμάτων της σε κερδοφόρο πορεία. Στα θετικά της ο σύγχρονος εξοπλισμός της και το έμπειρο management.

Τα αποτελέσματα του εξαμήνου ήταν σαφώς ζημιογόνα, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες βελτίωσης στο δεύτερο μισό του έτους, σε περίπτωση όπου ευοδωθούν οι προσπάθειες για πρόσθετες πωλήσεις στο εξωτερικό.

Αλλού όμως είναι το κέντρο βάρους του σημερινού «Χαμαιλέοντα». Στο ότι δηλαδή η εισηγμένη διαθέτει εδώ και περίπου δέκα χρόνια ένα μετοχικό χαρτοφυλάκιο, χωρίς να το έχει ρευστοποιήσει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Να σκεφτεί κανείς πως το κόστος κτήσης του μετοχικού αυτού χαρτοφυλακίου στο τέλος του 2001 κυμαινόταν γύρω στα 3,7 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα είναι αποτιμημένο στα βιβλία της εισηγμένης μόλις προς 275,9 χιλ. ευρώ.

Μιλάμε για συνολική ζημία γύρω στα 3,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή για ποσό τριπλάσιο από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Fieratex, που είναι μόλις 1,1 εκατ. ευρώ!

Μα καλά, για την επιλογή του Stop Loss δεν μίλησε ποτέ κανένας σ’ αυτήν την εταιρία;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v