Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 22 2004

Η ΜΠΑΛΑΦΑΣ και οι... 200 επιταγές!!!

Ορθή, ορθότατη η απόφαση του ΧΑ να θέσει σε καθεστώς επιτήρησης την Μπαλάφας. Μόνο που το σκεπτικό της απόφασης όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση είναι πολύ γενικόλογο και ήπιο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για γεγονότα ”που δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες ή αβεβαιότητες ως προς τη δυνατότητα της εταιρίας να συνεχίσει ομαλά την επιχειρηματική της δραστηριότητα.”

Εμείς θυμίζουμε ότι σε απάντησή της προς το ΧΑ η ΜΠΑΛΑΦΑΣ σημείωνε μεταξύ άλλων:

”Μέχρι σήμερα τόσο η εταιρία όσο και οι θυγατρικές της είναι πλήρως ενήμερες ως προς τους δανεισμούς τους, ενώ κανένα δάνειο δεν έχει καταγγελθεί. Υπάρχουν ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ από πιστωτές οι οποίες δεν καλύφθηκαν εξαιτίας υστέρησης πληρωμών από τις Υπηρεσίες.” (σ.σ. τα κεφαλαία δικά μας)

Αυτή την ”αποκάλυψη” (εντός εισαγωγικών, αφού επί της ουσίας είχατε ενημερωθεί έγκαιρα από τη στήλη για την ύπαρξη προβλημάτων με επιταγές) περιελάμβανε η τότε απάντηση της εταιρίας ΜΠΑΛΑΦΑΣ προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Κι εμείς προσθέτουμε ότι όπως πληροφορούμεθα οι σφραγισμένες επιταγές της ΜΠΑΛΑΦΑΣ ξεπερνούν σε αριθμό τις... 200!!!

Οπότε ουδόλως αντιλαμβανόμεθα αυτά τα αόριστα περί... ”αμφιβολιών” και άλλων θεωρητικών, επί τη βάση των οποίων τέθηκε σε επιτήρηση η μετοχή.

Εδώ το πράγμα είναι ”φως φανάρι” και δεν σηκώνει... αμφιβολίες.

Αφήστε που οι πληροφορίες μας από το ”μέτωπο” των τραπεζών που καλούνται να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις της εταιρίας, μόνο ευχάριστες δεν είναι...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v