Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 15 2011

Σφηνάκια για ΑΤΕ Bank και Ελλάκτωρ

Σφηνάκια για ΑΤΕ Bank και Ελλάκτωρ
ΑΤΕ Bank: Την θυγατρική της ΑΤΕ Κάρτα θα απορροφήσει η ΑΤΕ Bank, με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών.

Κατά το παρελθόν (προ κρίσης), η διοίκηση της Τράπεζας είχε δεχτεί κάμποσες προτάσεις για την εκποίησή της «χρυσοφόρου» θυγατρικής της, χωρίς καμιά από αυτές να καταλήξει σε αποτέλεσμα.

Είχαν απορριφθεί προτάσεις που αν γινόταν σήμερα, η διοίκηση της Τράπεζας θα έκανε πάρτι…

Τότε, το retail banking ήταν στη μόδα, οι τραπεζίτες «ζεστοί» για εξαγορές, «λεφτά υπήρχαν» και οι επισφάλειες βρίσκονταν υπό έλεγχο.

Περασμένα μεγαλεία θα πείτε…

Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ Bank κυμαίνεται γύρω στα 710 εκατ. ευρώ, όταν μόλις προ ολίγων μηνών καλύφθηκε αύξηση κεφαλαίου ύψους 1 δισ. ευρώ και όταν επίκειται νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να καλυφθούν οι επιπτώσεις από το ρολάρισμα των κρατικών ομολόγων, ήτοι τα φρέσκα 905 εκατ., ζημία που σημείωσε η τράπεζα λόγω του PSI.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με θετικά σχόλια η χθεσινή έκθεση της Eurobank για την Ελλάκτωρ, με πρόταση «buy» και τιμή-στόχο τα 3,30 ευρώ.

Μεταξύ άλλων αρέσει στον ελληνικό οίκο το γεγονός ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να επιταχύνει την κατασκευαστική δραστηριότητα, θα ιδιωτικοποιήσει περιουσιακά στοιχεία και ακίνητα, «με την Ελλάκτωρ να ενδιαφέρεται για τέτοια σχέδια».

Ωστόσο, η Eurobank συμπληρώνει πως αμφιβάλλει αν η Ελλάκτωρ διαθέτει ευελιξία στον ισολογισμό της για να αναπτυχθεί περαιτέρω. «Θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια αναδιάρθρωση στο χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων, ενδεχομένως μακριά από ορυχεία και αιολικά πάρκα και προς αυτοχρηματοδοτούμενες συμβάσεις οδικών αξόνων και διαχείρισης απορριμάτων»…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v