Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2011

ΒΙΟΤΕΡ: Το βγάλανε κι αυτό το… μηνιάτικο

ΒΙΟΤΕΡ: Το βγάλανε κι αυτό το… μηνιάτικο
Γνωστά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος και η Βιοτέρ δεν αποτελεί την εξαίρεση.

Στο πρώτο φετινό εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών της μειώθηκε στο μισό (από τα 17,7 στα 8,9 εκατ. ευρώ) και οι ζημίες αυξήθηκαν από τα 6,5 στα 8,5 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο του τραπεζικού δανεισμού ξεπερνούσε στις 30/6/2011 τα 110 εκατ. ευρώ (ίδια κεφάλαια 43,4 εκατ.) και η σημείωση του ορκωτού ελεγκτή ήταν σαφής:

«Η εταιρία αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο ρευστότητας. Η συνέχιση της αποτελεσματικής διαχείρισης του κινδύνου ρευστότητας και της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρίας τελεί υπό τις προϋποθέσεις της δυνατότητας μελλοντικής επίτευξης των δεσμευτικών οικονομικών επιδόσεων και της διασφάλισης αναχρηματοδοτικών ροών».

Το όλο θέμα φυσικά δεν έχει περάσει απαρατήρητο από το ταμπλό της Σοφοκλέους. Η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 96,6% την τελευταία πενταετία, ενώ η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρίας έχει κατρακυλήσει στο 1,9 εκατ. ευρώ…

Παρ' όλα αυτά, ο βασικός μέτοχος της Βιοτέρ (Γ. Μαυροσκότης) -που ταυτόχρονα είναι αντιπρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της εισηγμένης- φαίνεται πως συνεχίζει να… έχει τον τρόπο του:

Από τις 29 Αυγούστου μέχρι και χθες ρευστοποίησε στην αγορά 267.270 μετοχές (29/8, 13/9, 14/9), εισπράττοντας συνολικά 32.072 ευρώ. Πολύ καλό μηνιάτικο (ιδίως σε περίοδο κρίσης), θα λέγαμε εμείς, αν φυσικά μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη δεν ακολουθήσει και άλλος «πυροβολισμός»!

Βέβαια, μη νομίσετε πως είναι η πρώτη φορά που «insiders» της Βιοτέρ ρευστοποιούν μετοχές τους.

Για παράδειγμα, και πάλι ο κ. Γ. Μαυροσκότης, από τις 20/12/2010 έως και τις 4/2/2011 είχε πραγματοποιήσει καθαρές πωλήσεις (ρευστοποιήσεις μείον αγορές), διώχνοντας από πάνω του κάτι παραπάνω από 380.000 μετοχές Βιοτέρ και βάζοντας στην τσέπη πάνω από 60 χιλιάδες ευρώ (μηνιάτικο συν δώρο Χριστουγέννων, θα σπεύσουν να πουν ορισμένοι…).

Στο ενδιάμεσο διάστημα, η κυρία Α. Κατσαρού, που προφανώς σύμφωνα με τον νόμο συγκαταλέγεται στους «insiders», ρευστοποίησε συνολικά γύρω στις 500.000 μετοχές, εκ των οποίων οι 200.000 αγοράστηκαν από τον κ. Γ. Μαυροσκότη. Από τις 300.000 μετοχές που δεν αγοράστηκαν από τον κ. Μαυροσκότη η κ. Κατσαρού εισέπραξε πάνω από 50.000 ευρώ.

Υ.Γ.: Όλα νομότυπα, θα πείτε, αλλά ελάτε στη θέση του μετόχου μειοψηφίας, που κρατάει κάτι χρόνια τις μετοχές του και βλέπει την περιουσία του να εξανεμίζεται…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v