Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2011

Το Καστέλι, ο «Δήμαρχος» και η κόντρα με το ΥΠΟΙΚ

Το Καστέλι, ο «Δήμαρχος» και η κόντρα με το ΥΠΟΙΚ
Θα προχωρήσει αυτήν τη φορά η δημοπράτηση του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης στις 18 Οκτωβρίου;

Το υπουργείο Υποδομών αφήνει να διαρρεύσει ότι η δημοπράτηση εισέρχεται στην τελική ευθείαμ καθώς έγιναν τροποποιήσεις στο σχετικό τεύχος μετά τις παρατηρήσεις των ενδιαφερόμενων κοινοπραξιών και εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

Εμείς, όμως, μαθαίνουμε ότι ο υπουργός αποδέχτηκε τις παρατηρήσεις των κοινοπραξιών για ελάσσονα ζητήματα, όπως τα αεροβοηθήματα, όχι όμως το βασικό τους αίτημα για μείωση του κατασκευαστικού αντικειμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες ζήτησαν να περιοριστεί το μήκος του αεροδιαδρόμου στα 3,2 από 3,8 χιλιόμετρα προκειμένου να μειωθεί το κόστος του έργου χωρίς σημαντική επίπτωση στους τύπους των αεροσκαφών που θα μπορούν να προσγειωθούν.

Μαζί τους συμφωνούν και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, που, μιλώντας ανεπίσημα, κρίνουν ως μαξιμαλιστική απαίτηση την προδιαγραφή για αεροδιάδρομο 3,8 χλμ.

Παρά την ανεπίσημη άποψη του ΥΠΟΙΚ, ο «Δήμαρχος», όπως αποκαλούν οι εργολάβοι τον υπουργό κ. Ραγκούση, δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη δημοπράτηση χωρίς να πειράξει το μήκος του αεροδιαδρόμου.

Αναλαμβάνει το ρίσκο της ανώμαλης προσγείωσης, εφόσον, όπως όλα δείχνουν, αναβληθεί για έκτη συνεχή φορά η δημοπράτηση…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v