Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2011

Ο trader που ονειρεύεται την ελληνική χρεοκοπία

Ο trader που ονειρεύεται την ελληνική χρεοκοπία
Η πρωτοφανής κρίση που περνάει η ελληνική οικονομία σας κρατάει ξύπνιους τις νύχτες; Προσπαθείτε να ανακαλύψετε πώς θα πληρώσετε τους λογαριασμούς και πώς θα θρέψετε την οικογένειά σας και δεν μπορείτε να κλείσετε μάτι;

Μήπως φταρνίζεστε κιόλας; Ε, είναι γιατί την ίδια ώρα κάποιοι σας μελετάνε, περιμένοντας εναγωνίως τη στιγμή που, επιτέλους, θα χρεοκοπήσετε για να βγάλουν λεφτουδάκια. Πολλά λεφτουδάκια.

Τα «αδίσταχτα αρπαχτικά» που περιμένουν να πέσουν πάνω στα κουφάρια των χρεοκοπημένων οικονομιών δεν είναι urban legend, δεν είναι συνωμοσιολογική φαντασίωση. Είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Ένα τέτοιο υπαρκτό πρόσωπο έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο BBC News και είπε ότι κάθε βράδυ πριν πέσει για ύπνο, εδώ και τρία χρόνια, προσεύχεται να γίνει χρεοκοπία. Εντάξει, και μια χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας τού κάνει, όμως το μεγάλο του όνειρο είναι μια μεγάλη, παγκόσμια ύφεση.

Ο κ. Alessio Rastani, ανεξάρτητος χρηματιστής, θεωρεί βέβαιο ότι οι παγκόσμιες προσπάθειες διάσωσης της ελληνικής οικονομίας και εκτόνωσης της ευρωπαϊκής κρίσης χρεών «θα αποτύχουν» και πως το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάθε σοβαρός άνθρωπος είναι να προσπαθήσει να βγάλει χρήματα από το επικείμενο κραχ.

«Εγώ είμαι trader,
δεν με νοιάζει αν θα διορθωθεί μια οικονομία ή πώς θα διορθωθεί η οικονομία. Όχι, η δουλειά μας εμάς είναι να βγάζουμε λεφτά. Εγώ προσωπικά, κάθε βράδυ πριν πέσω για ύπνο, ονειρεύομαι μια μεγάλη ύφεση, μία ακόμη ύφεση…».

Και εξηγείται: «Το ξέρετε ότι στη δεκαετία του κραχ του ’30 δημιουργήθηκαν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της Ιστορίας; Κάποιοι γνώριζαν το ’30 πώς να βγάλουν κέρδη από την πτώση. Αν δεν με πιστεύετε, διαβάστε λίγα πράγματα για τον Jesse Livermore. Ο Jesse Livermore έβγαλε 100 εκατ. δολάρια από το κραχ του 1929».

Είπε κι άλλες «αλήθειες» ο ονειροπόλος trader, όπως ότι «δεν κυβερνούν οι κυβερνήσεις τον κόσμο, η Goldman Sachs κυβερνάει τον κόσμο».

Και εν πάση περιπτώσει, ο κ. Rastani δηλώνει ότι θέλει να βοηθήσει τους εκατομμύρια ανθρώπους που θα χάσουν όλο το βιός τους. Και τους προσκαλεί να μοιραστούν μαζί το όνειρο για το πώς να βγάλεις λεφτά από την ύφεση. Αν σας ενδιαφέρει, ορίστε η διεύθυνση της ιστοσελίδας του - αλλά δεν θα σας ευχηθούμε και «καλά κέρδη» κιόλας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v