Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 11 2011

Ασφαλιστικές: Παραλογισμός στην "πλάτη" της ΤτΕ

Ασφαλιστικές: Παραλογισμός στην πλάτη της ΤτΕ
Ως γνωστόν ζούμε στην Ελλάδα, όπου κάθε πληροφορία που διαρρέει στις περισσότερες περιπτώσεις είτε αλλοιώνεται είτε μεταλλάσσεται. Και σε κάθε περίπτωση… διογκώνεται.

Από την αρχή του καλοκαιριού, οι δημοσιογράφοι του ρεπορτάζ έγραφαν για 3 - 5 ασφαλιστικές εταιρίες (χωρίς να αναφέρουν ονόματα) που είχαν «στριμωχτεί» από την Τράπεζα της Ελλάδος, με την απειλή πως, αν δεν προχωρούσαν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, θα τους αφαιρούνταν η άδεια λειτουργίας.

Το θέμα όμως ήταν πως στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις των δημοσιογράφων προέκυπτε πως για τα «τρία - πέντε υποψήφια λουκέτα» είχαν διαρρεύσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (και είχαν κάνει τον κύκλο της αγοράς) γύρω στα… δέκα ονόματα ασφαλιστικών εταιριών!

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, λοιπόν, οι περισσότερες μικρές εταιρίες του κλάδου -είτε αντιμετώπιζαν ουσιαστικό πρόβλημα είτε όχι- προσπαθούσαν να βγουν από τη διαδιδόμενη λίστα, πότε με δελτία Τύπου, πότε με βαρύγδουπες συνεντεύξεις και πότε με δηλώσεις προς δημοσιογράφους, πως αυτούς «δεν τους τρομάζει η κρίση», πως «για εμάς business as usual», και άλλα σχετικά…

Το καλοκαίρι πέρασε, αλλά το σίριαλ συνεχίζεται και το φθινόπωρο με νέα…επεισόδια. Η καινούρια αρχή έγινε από δημοσίευμα εφημερίδας ("Αυριανή") για μία εταιρία και συνεχίζεται με «πληροφορίες» δημοσιογράφων διαφόρων μέσων που περιλαμβάνουν πότε τρεις, πότε πέντε και πότε δώδεκα(!) ασφαλιστικές…

Κι όπως όλα δείχνουν, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνέχεια

Το μπαλάκι της υπόθεσης αναμφίβολα βρίσκεται πια στο γήπεδο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει την εποπτεία των εταιριών του κλάδου. Θα πρέπει να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά, ξεχωρίζοντας την ήρα από το στάρι με τρόπο διάφανο, ώστε:

α) Να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι που χωρίς να το γνωρίζουν βρίσκονται ακόμη και σήμερα πελάτες «προβληματικών» εταιριών.

β) Να μη δημιουργούνται επιπλέον προβλήματα (πέρα από αυτά που προκαλεί η οικονομική κρίση) και στις υπόλοιπες βιώσιμες και ασφαλείς επιχειρήσεις του κλάδου.

Μετά την Ασπίς Πρόνοια, η αγορά δεν αντέχει νέες περιπέτειες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v