Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 20 2011

ΣΦΗΝΑΚΙΑ για Εμπορική, έλευση Qatar και Abu Dhabi

ΣΦΗΝΑΚΙΑ για Εμπορική, έλευση Qatar και Abu Dhabi
BlackRock - Εμπορική: Στον πλέον σύντομο έλεγχο στοιχείων υποβλήθηκε από την BlackRock, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εμπορική Τράπεζα.

Οι υπάλληλοι της αμερικανικής εταιρίας και το προσωπικό της Ernst&Young που χρησιμοποιούν, αφού έλαβαν τα στοιχεία από την Εμπορική, δεν επανήλθαν για συνεντεύξεις προσωπικού, για κρίσιμες διευκρινίσεις ή για άλλα στοιχεία.

Με τις προβλέψεις να ξεπερνούν σημαντικά τον μέσο όρο της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, προφανώς δεν υπήρχε χρεία διευκρινίσεων.

Πήγαν, είδαν και απήλθαν…

ROADSHOW: Παρουσιάσεις τόσο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων όσο και ελληνικών εταιριών επιχειρεί να διοργανώσει τον προσεχή Δεκέμβριο στην Αθήνα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη κλείσει η συμμετοχή των κρατικών επενδυτικών οργανισμών των εμιράτων Qatar και Abu Dhabi και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παρουσία ενός ακόμη κρατικού επενδυτικού οργανισμού από εμιράτο.

Μετά την επένδυση στην Ελληνικός Χρυσός, τη συμφωνία για τη συμμετοχή του Qatar στην ΑΜΚ των υπό συγχώνευση Alpha - Eurobank, μυριζόμαστε ότι θα βγουν και άλλα deals…

QUIZ: Στα όριά τους έχουν φθάσει, με βάση πληροφορίες, οι σχέσεις μεταξύ μεγαλοεπιχειρηματία και ιδιωτικής τράπεζας.

Αιτία το γεγονός ότι η επιχείρησή του σημειώνει… εκτροχιασμό μεγεθών σε σχέση με τους στόχους που είχαν θέσει οι πιστώτριες τράπεζες πολύ μεγαλύτερο από αυτόν της κυβέρνησης.

Λόγω της αδυναμίας να τιθασεύσει τις δαπάνες και να προχωρήσει σε γενναία αναδιάρθρωση, η εταιρία χρειάζεται πολύ περισσότερο κεφάλαιο κίνησης από αυτό που είχε συμφωνηθεί πριν από αρκετούς μήνες.

Και ο μεγαλομέτοχος αρνείται πεισματικά να βάλει περισσότερο το χέρι στην τσέπη, ζητώντας από τις τράπεζες να κάνουν… το χρέος τους.

Είναι τέτοιος ο εκνευρισμός ώστε σε μία από τις πιστώτριες τράπεζες εξετάζουν πλέον και το ενδεχόμενο να βρουν με συνοπτικές διαδικασίες στρατηγικό επενδυτή…

Που σημαίνει ότι απειλούν με άμεση μετοχοποίηση χρεών και με πώληση της εταιρίας. Πρόκειται για κόντρα με ουρά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v