Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2011

ΑΝΔΡΟ: Κερδίζεις και σου… μένει κι η μετοχή!

ΑΝΔΡΟ: Κερδίζεις και σου… μένει κι η μετοχή!
Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Εισηγμένη εταιρία, η Alpha Trust Ανδρομέδα, αποφάσισε χθες την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή, έλαβε δηλαδή την απόφαση να δώσει στους μετόχους της αθροιστικά 26,87 εκατ. ευρώ. Το ύψος της επιστροφής κεφαλαίου είναι ελαφρά μεγαλύτερο από το χθεσινό κλείσιμο της τιμής της μετοχής στο ταμπλό!

Δηλαδή, ο δυνητικός προχθεσινός αγοραστής, που κατέβαλε γύρω στα 97 λεπτά, «κλειδώνει» έσοδα από τη μετοχή ύψους 1 ευρώ (κέρδη λίγων λεπτών) και του μένει κι από πάνω η μετοχή…

Η γνωστή εταιρία επενδύσεων στις 30/6/2011 είχε σύνολο ιδίων κεφαλαίων 42,1 εκατ. ευρώ και το γεγονός ότι η τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής ήταν χαμηλότερη του 1 ευρώ οφειλόταν στο μεγάλο discount με το οποίο είναι διαπραγματεύσιμες οι (λίγες που απέμειναν) μετοχές του κλάδου.

ΥΓ. 1: Ανάλογες κινήσεις επιστροφής κεφαλαίου, όπου το ύψος της επιστροφής θα υπερβαίνει την τρέχουσα τιμή, θα μπορούσαν να γίνουν και από άλλες εισηγμένες (π.χ. ΖΑΜΠΑ, Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου, Καρέλια).

ΥΓ. 2: Να σημειωθεί πως το 23% του συνολικού αριθμού των μετοχών (το 30% των μετόχων που παρευρέθησαν στη γενική συνέλευση) ζήτησε τη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας, μην αντέχοντας προφανώς τα μεγάλα discounts του κλάδου και τη γενικότερη κατάσταση στο Χ.Α. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v