Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2002

Τα ”μεγάλα μαχαίρια” κόβουν τις... προμήθειες

Μεγάλα ”μίση και πάθη” αναμένεται να εμφανισθούν πάλι στο χρηματιστηριακό και τον τραπεζικό χώρο. Πριν ακόμη αρχίσει μια κάποια αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος στη Σοφοκλέους, βγήκαν τα ”μεγάλα μαχαίρια”, με αφορμή τις προμήθειες επί των συναλλαγών.

Ορισμένες τράπεζες που θέλουν πάση θυσία να μεγαλώσουν την ”πίτα” τους στο retail asset management, άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούν ως ”δόλωμα” τη δωρεάν διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών (με μηδενική δηλαδή προμήθεια) σε μικρομεσαίους πελάτες, παροτρύνοντάς τους να μεταφέρουν γενικώς τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους (έστω κι αν αυτό αφορά συνολικά 20-30 εκατ. δρχ).

Θιγόμενες από αυτή την κίνηση είναι όχι μόνον οι ιδιωτικές χρηματιστηριακές ( που...ζουν από τις προμήθειες αυτές), αλλά και κάποιες τραπεζικές που είχαν σεβαστό πελατολόγιο επί του οποίου υφίστανται τώρα ...διαρροές.

Ολοένα και σκληρότερος ο ανταγωνισμός με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς πάντα με επίκεντρο τον ιδιώτη πελάτη, ο οποίος αναδεικνύεται ”νούμερο ένα στόχος” των μεγάλων ελληνικών ομίλων, όχι μόνον ως καταθέτης ή δανειολήπτης, αλλά και ως επενδυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v