Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 15 2002

Τα ψάρια, οι τροφές και οι υποχρεώσεις.

Πολύ λίγα είναι γνωστά στο ευρύ κοινό για το όλο κύκλωμα της ιχθυοκαλλιέργειας, επί του οποίου ο Χαμαιλέων άκουσε ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία.

Ο μέσος κύκλος ”παραγωγής” στα ψάρια προσδιορίζεται σε 21 περίπου μήνες εκ των οποίων οι 4-5 αφορούν στο στάδιο από το γόνο ως το ”κλουβί” της ιχθυοκαλλιέργειας.

Ταυτόχρονα η μέση διάρκεια αποπληρωμής των υποχρεώσεων που έχουν οι εταιρίες αυτές προς τις αντίστοιχες του κλάδου παραγωγής και εμπορίας ιχθυοτροφών έχει προσδιοριστεί, στις δύσκολες αυτές εποχές, σε περίπου 12 μήνες!

Τί θα γίνει όμως εάν κάποια μεγάλη εταιρία ιχθυοτροφών (ας πούμε κάποια πολυεθνική) σταματήσει τη χορήγηση πιστώσεων αυτού του χρονικού εύρους και απαιτήσει νωρίτερη εξόφληση των χρεών; ερωτούν με νόημα κάποιοι από τους γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στην αγορά.

Τότε θα υπάρχουν δύο επιλογές, απαντούν οι ίδιοι. Ή να ...”μετοχοποιηθούν” τα χρέη ή να αρχίσουν οι δικαστικές περιπέτειες! Και τονίζουν οτι το ερώτημα δεν είναι κατ’ ανάγκην θεωρητικό. Θα υπάρξουν λένε, εξελίξεις, όχι αργότερα από τον προσεχή Αύγουστο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v