Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2011

Τα «θέλω» του Παπαδήμου και ο φόβος των Βρυξελλών

Τα «θέλω» του Παπαδήμου και ο φόβος των Βρυξελλών
To συζητά ο Λουκάς Παπαδήμος να μπει επικεφαλής στη νέα κυβέρνηση, αλλά υπό όρους. Θέλει να ξέρει ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προωθείται για υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Η άλλη θέση του αντιπροέδρου θα παραχωρηθεί σε στέλεχος προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Παπαδήμος επιθυμεί επίσης να καθορίσει αυτός τη διαπραγματευτική ομάδα και τους συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν για τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Ή τουλάχιστον να έχει άποψη. Μήπως είναι λίγο δύσκολη η συνύπαρξη Βενιζέλου - Παπαδήμου;

Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι η... εξομολόγηση που μας έκανε Ευρωπαίος αξιωματούχος για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ. «Δεν θα είναι εύκολο να έχεις απέναντί σου πρώην κεντρικό τραπεζίτη. Έχει ταχθεί εναντίον του μεγαλύτερου κουρέματος, έχει επικρίνει πολλές φορές τις ενέργειες των πολιτικών της ευρωζώνης και γενικώς είναι της σχολής Τρισέ, που προκάλεσε ουκ ολίγες φορές πονοκέφαλο σε Μέρκελ - Σαρκοζί».

«Ξέρει πώς δουλεύουν τα πράγματα πολύ καλά. Θα έχει λόγο και αντίλογο. Και δεν έχουμε συνηθίσει κάτι τέτοιο στα δύο αυτά χρόνια των διαπραγματεύσεών μας με την Ελλάδα...».


Αποστομωτικός ο Ευρωπαίος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v