Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2011

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας; "Περίμενε να δούμε"!

Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας; Περίμενε να δούμε!
«Περίμενε να δούμε» έλεγε στον ΧΑΜ οικονομικός παράγων της χώρας, χθες το πρωί, αναφορικά με τις προοπτικές που δημιουργεί για την οικονομία και την κοινωνία η κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.

Στην ερώτηση για ποιον λόγο τόση επιφυλακτικότητα, μας ξαναθύμισε την προβληματική λειτουργία της κυβέρνησης Ζολώτα. Ότι δηλαδή, θεωρητικά και μόνο, η κυβέρνηση εκείνη είχε τη στήριξη 3 κομμάτων από τα οποία απαρτιζόταν, αφού, κατά τ' άλλα, το ένα υπονόμευε το άλλο μέσω των λειτουργιών της.

Όσο γι' αυτήν που «στήνεται» τώρα, εκτιμά ότι το έργο της σε σχέση με την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. - Ελλάδας είναι πολύ μεγάλο και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και σκληρές διαπραγματεύσεις.

Με λίγα λόγια, αυτό που ζητά ο επιχειρηματικός κόσμος είναι μια πραγματικά ισχυρή κυβέρνηση, με ουσιαστική στήριξη από τα δύο μεγάλα κόμματα.

Διαφορετικά, αν δηλαδή επαναληφθούν έστω και σε μικρότερο βαθμό τα φαινόμενα που είδαμε στην κυβέρνηση Ζολώτα, ή το ένα από τα δύο κόμματα προσφέρει στήριξη υπό όρους, τότε η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», ή όπως αλλιώς ονομάζεται, θα καταλήξει σε κυβέρνηση «εθνικού φιάσκου», που θα πληρώσουν οι επόμενες γενιές.

Ο ΧΑΜ δεν συμμερίζεται την απαισιοδοξία του οικονομικού παράγοντα, αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v