Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 24 2011

Σφηνάκια για τράπεζες και Υγεία

Σφηνάκια για τράπεζες και Υγεία
Τράπεζες και επισφάλειες: Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο τέλος Ιουνίου του τρέχοντος έτους έφτασαν το 12,8% επί του συνολικού χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, όταν στις 31/12/2010 ανέρχονταν σε 10,5%.

Στα καταναλωτικά δάνεια το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων εκτινάχθηκε στο 24%, σημειώνοντας αύξηση κατά 330 μονάδες βάσης σε σχέση με το τέλος του 2010. Αντίστοιχα, στα στεγαστικά ανήλθε στο 11,9% (άνοδος κατά 160 μονάδες βάσης στο α΄ εξάμηνο του φετινού έτους) και στα επιχειρηματικά στο 11,2% (άνοδος κατά 120 μονάδες βάσης στο α΄ εξάμηνο).

Όλα αυτά βέβαια μικρή σημασία έχουν εν όψει της κατάθεσης, εντός του Δεκεμβρίου, από την BlackRock της διαγνωστικής μελέτης επί των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων.

Τράπεζες και ζημίες από PSI Plus: Η Τράπεζα της Ελλάδος αφήνει, εμμέσως πλην σαφώς, να εννοηθεί ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν στον σχηματισμό προβλέψεων απομείωσης εξαιτίας του "κουρέματος" του χρέους στο δ΄ τρίμηνο του έτους.

Ειδικότερα, στο δελτίο Τύπου που απέστειλε, αφού αναφέρει ότι έχουν σχηματιστεί ήδη προβλέψεις στο α΄ εξάμηνο, βάσει της απόφασης της 21ης Ιουλίου, σημειώνει πως «περαιτέρω επιβάρυνση εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στα αποτελέσματα του έτους».

ΥΓΕΙΑ: Πυρετός διαβουλεύσεων και μετακινήσεων παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στον χώρο των μαιευτηρίων.

Δείγμα είναι η μετακίνηση του κ. Στέφανου Χανδακά από το Ιασώ στο Μητέρα. Θυμίζουμε ότι ο κ. Στ. Χανδακάς είναι υιός του ιδρυτή και επί σειρά ετών προέδρου του μαιευτηρίου Ιασώ.

Ακόμη και οι σημαίες αλλάζουν ιστό…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v