Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 2 2011

Active Bear: Το ETF του… Αρμαγεδδώνα

Active Bear: Το ETF του… Αρμαγεδδώνα
Μέσα στους κανονιοβολισμούς από φήμες κι άλλες φήμες, διαψεύσεις και ξανά φήμες, κανένας επενδυτής δεν μπορεί να κατηγορηθεί για καχυποψία αν φοβάται ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν το ξέσπασμα ενός νέου παγκόσμιου χρηματοοικονομικού Αρμαγεδδώνα.

Εξάλλου, για τους επενδυτές, το θέμα δεν είναι οι χαρακτηρισμοί… Το θέμα είναι να μην κατηγορηθούν ότι «το ’βλεπαν, αλλά δεν το έπαιξαν». Τι όμως να παίξουν σε ένα περιβάλλον πλήρους ανασφάλειας και ανατροπών;

Κατά το MarketWatch, υπάρχει τρόπος: πρόκειται για μια σχετικά νεαρή γενιά ETFs, τα ETFs ενεργητικής διαχείρισης. Σε αυτά περιλαμβάνεται το Active Bear ETF, που προσφέρει short άνοιγμα στα χρηματιστήρια μέσω πωλήσεων short μετοχών.

Πωλεί με πρόβλεψη πτώσης (short) ένα χαρτοφυλάκιο με 20 - 50 μετοχές που έχουν καλή ρευστότητα στο αμερικανικό χρηματιστήριο και στόχος του είναι το outperform σε περίπτωση χρηματιστηριακής διολίσθησης και το hedging αν οι συνθήκες στην αγορά αποδειχθούν ομαλές.

Ως ETF ενεργητικής διαχείρισης, εμπεριέχει προμήθεια διαχείρισης που μειώνει τη συνολική απόδοση. Χαλάλι, όμως… Το θέμα είναι ότι, αν η Ευρώπη σπρώξει τον πλανήτη στα χέρια του Αρμαγεδδώνα, το Active Bear ETF θα προσφέρει προφύλαξη.

Αν πάλι ο πλανήτης γλιτώσει την καταστροφή και οι συνθήκες στην αγορά είναι ομαλές, θα δώσει τη δυνατότητα στους επενδυτές buy and hold να κάνουν hedging, να κάνουν διασπορά, καθώς και τη δυνατότητα εντοπισμού των μετοχών που θα διολισθήσουν ακόμη κι όταν οι ευρύτεροι δείκτες ανεβαίνουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v