Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 1 2011

Σφηνάκια για Εθνική, Πειραιώς και Τ Bank

Σφηνάκια για Εθνική, Πειραιώς και Τ Bank
Εθνική: Ανοιχτό άφησε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας το ενδεχόμενο να διαθέσει υψηλότερο ποσοστό της Finansbank από το 20%. Aπέκλεισε, όμως, κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να πουλήσει σε άλλη τράπεζα.

Το ποσοστό θα διατεθεί σε θεσμικούς επενδυτές, διευκρίνισε στους αναλυτές που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη η διοίκηση του ομίλου.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Προσαρμογή σε δεδομένα… BlackRock έκανε από το γ΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης η Πειραιώς.

Η τράπεζα ανέβασε τις προβλέψεις της για μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 5,75% επί του συνόλου του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων, έναντι μόλις 2,09% στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Όλα αυτά ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν στο γ΄ τρίμηνο κατά 2,6% και ανήλθαν στο 11,7% από 9,6% στις 30/6.

Στο σύνολο του 9μήνου οι προβλέψεις ανήλθαν στο 3,16%, πάνω από αυτές της Alpha, της Eurobank και της Εθνικής. Εξ ου και μειώθηκε ο δείκτης Core Tier I στο 7,4%. Πριν πεινάσει… μαγειρεύει η Πειραιώς.

Αφήστε που πιστεύει ότι η ύφεση το 2012 θα ανέλθει στο 5%, εκτίμηση σημαντικά χειρότερη από αυτήν της κυβέρνησης (2,8%) ή του ΟΟΣΑ (3%), και ως εκ τούτου τα μη εξυπηρετούμενα θα συνεχίσουν να αυξάνονται…

Τ Bank: Η τράπεζα έθεσε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2011 πρόγραμμα κινήτρων για εθελουσία έξοδο από την υπηρεσία. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια ενός μήνα και είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι στον όμιλο T BANK με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, εφόσον είχαν συμπληρώσει ένα τουλάχιστον έτος προϋπηρεσίας.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανήλθε σε 6,6 εκατ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο μια και συμμετείχαν 110 άτομα.

Το μέσο κόστος, δηλαδή, αποζημίωσης ανά άτομο ανήλθε σε 60 χιλ. ευρώ περίπου.

Γαλαντόμοι στην T Bank, και μάλιστα σε περίοδο οξύτατης κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v