Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2011

Σε ένα(;) σακούλι ο χρυσός της βορείου Ελλάδος

Σε ένα(;) σακούλι ο χρυσός της βορείου Ελλάδος
Η καναδική Eldoraldo Gold, η οποία μέσω της θυγατρικής Χρυσωρυχεία Θράκης ελέγχει τα ορυχεία Περάματος στον Νομό Έβρου, φέρεται να ετοιμάζει πρόταση για την εξαγορά της European Goldfields, που εκμεταλλεύεται τα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Οι πληροφορίες έχουν από χθες εκτοξεύσει τη μετοχή της European Goldfields, η οποία ανακοίνωσε πως δεν έχει δεχτεί επίσημες προτάσεις, επιβεβαιώνοντας πως την έχουν προσεγγίσει επενδυτές τους οποίους αποφεύγει να κατονομάσει.

Αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Eldorado Gold υποστήριξαν πως δεν σχολιάζουν φήμες.

Όμως, η φιλολογία περί επικείμενης πρότασης εξαγοράς συνεχίζεται. Χθες συναντήθηκε ο πρέσβης του Καναδά με τον υπουργό Υποδομών Μ. Βορίδη και ο τελευταίος προχώρησε σε δηλώσεις υπέρ της επένδυσης στη Θράκη.

Η Eldorado Gold, που λειτουργεί μεταλλεία στην Κίνα και στην Τουρκία, έχει εντάξει στη διαδικασία fast track (ώστε να λάβει ταχύτερα τις σχετικές άδειες) την επένδυση στο Πέραμα.

Όμως, η επένδυση των Καναδών δεν συζητήθηκε στις τελευταίες συνεδριάσεις του Invest in Greece, γιατί εξετάζεται η περιβαλλοντική μελέτη. Τυχόν εξαγορά της European Goldfields, μεγαλύτερος μέτοχος της οποίας παραμένει ο όμιλος Ελλάκτωρ, θέτει σε νέα βάση τη συμφωνία της τελευταίας με το Κατάρ για δανειοδότηση της επένδυσης στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.

Ενισχύει, όμως, τη θέση της Eldorado Gold για τη λήψη των σχετικών αδειών όσον αφορά το Πέραμα. Οι Καναδοί είχαν αποκτήσει τα ορυχεία Περάματος όταν αγόρασαν τη Frontier Mining Pacific Corp. και εφαρμόζουν κατά κόρον την επέκταση μέσω εξαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v