Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2011

Σφηνάκια για ΠΡΔ, Αθηνά, Βιοτέρ και Χριστοφή

Σφηνάκια για ΠΡΔ, Αθηνά, Βιοτέρ και Χριστοφή
Προοδευτική: Πολύ μεγάλες ζημίες για τις μικρές και μεσαίες κατασκευαστικές εταιρίες της Σοφοκλέους, οι περισσότερες εκ των οποίων υποχρεώθηκαν σε μικρούς τζίρους, σε μεγάλο δανεισμό και σε τεράστιες ζημίες.

Ακόμη και κάποιες... καλές οικογένειες του κλάδου είχαν ανάλογη πορεία. O Ελλάκτωρ για παράδειγμα στο business unit «κατασκευές-λατομεία» έγραψε στο εννεάμηνο ζημίες 61,3 εκατ. ευρώ!

Πώς όμως θα μπορούσε μια κατασκευαστική εταιρία να μην υποχρεώνεται σε ζημίες; Με το να μην εκτελεί έργα!

Όπως λένε οι ξένοι, the only way to win is… not to play (ο μόνος τρόπος για να κερδίζεις είναι να… μην παίζεις).

Ενδεικτικό παράδειγμα η Προοδευτική, που φέτος -σε επίπεδο... ομίλου- απασχολεί προσωπικό πέντε ατόμων… Και στο εννεάμηνο σημείωσε κύκλο εργασιών 1,64 εκατ. ευρώ και κέρδη 87 χιλ. ευρώ (τονίζουμε, σε… ενοποιημένη βάση).

Να σημειωθεί επίσης πως η μετοχή της Προοδευτικής είναι διαπραγματεύσιμη στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

Συγκαταλέγεται, δηλαδή, σε εκείνες που μετέχουν στην κανονική διαπραγμάτευση, όπως οι τράπεζες και τα άλλα blue chips της Σοφοκλέους!

Γιατί, αν κάποιοι από εσάς δεν το κατάλαβαν, έχουμε χρηματιστήριο που κάνει στράκες!


Αθηνά: Η εταιρία, με ζημίες προ φόρων και τόκων (EBIT) στα 8,1 εκατ. ευρώ, κατάφερε να εμφανίσει καθαρές ζημίες μόνο 3,56 εκατ. και θετικές ταμειακές ροές!

Πώς τα κατάφερε: ρευστοποίησε με κέρδη άνω των 9 εκατ. ευρώ το ποσοστό της στη Μαρίνα Ζέας και το 15% από το 18% που κατείχε στη Limassol Marina.

ΒΙΟΤΕΡ: Όποτε βρει την ευκαιρία να πουλήσει μετοχές της Βιοτέρ, δεν την αφήνει να πάει χαμένη ο αντιπρόεδρός της κ. Γιώργος Μαυροσκότης, που είναι ταυτόχρονα διευθύνων σύμβουλος, γενικός διευθυντής και βασικός μέτοχος.

Η χθεσινή ανακοίνωση για πώληση 100.000 μετοχών (έσοδα 11.526 ευρώ) ήταν μία από τις συνηθισμένες πλέον κινήσεις του…

Λάμπρος Χριστοφή: Παρατάθηκε μέχρι και το τέλος της εβδομάδας η περίοδος προφυλάκισης του Κύπριου επιχειρηματία (του συνεταίρου του Παύλου Ψωμιάδη), ώστε να εξεταστούν και μάρτυρες από την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v