Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 17 2002

Τα ”νέα” Blue Chip της Σοφοκλέους

Σημαντικές ανακατατάξεις στην ταξινόμηση των εισηγμένων εταιριών με βάση το ”μέγεθος” της χρηματιστηριακής τους αποτίμησης, έχει επιφέρει η πτώση της αγοράς, αλλά και η μετατόπιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος ανάλογα με την πορεία της κερδοφορίας και τις διαφαινόμενες προοπτικές των εισηγμένων.

Ετσι, εταιρίες που έχουν σχέση με τα ”παίγνια”, την αναψυχή και άλλους παρεμφερείς τομείς εμφανίζονται πλέον ”ισχυρότερες” ακόμη και από μεγάλες τράπεζες!

Είναι χαρακτηριστικό οτι ο ΟΠΑΠ καταλαμβάνει την 12η θέση ως προς το ύψος της κεφαλαιοποίησης στο σύνολο των εισηγμένων εταιριών προηγούμενος τεσσάρων τραπεζών! Της Αγροτικής της Εμπορικής, της Πειραιώς και της Τράπεζας Κύπρου.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση του εν λόγω...”οργανισμού παιγνίων”, αγγίζει το 1 τρισ. δρχ, ή περίπου 3 δισ. ευρώ.

Ολίγον χαμηλότερα, στην 25η θέση βρίσκεται η ΙΝΤΡΑΛΟΤ, η οποία με κεφαλαιοποίηση 745 εκατ. ευρώ, ξεπερνά την Τράπεζα της Ελλάδος,την ΕΤΒΑ και γνωστότατες εταιρίες, όπως η Ελληνική Τεχνοδομική και η Γερμανός.

Μερικές θέσεις χαμηλότερα βρίσκεται το ΗΥΑΤΤ REGENCY με κεφαλαιοποίηση 489 εκατ. ευρώ, που ξεπερνά την Παπαστράτος, την ΕΤΕΒΑ, την ΕΓΝΑΤΙΑ και πολλές άλλες μεγάλες εταιρίες.

Τα ελληνικά Βlue Chip του μέλλοντος; Διόλου απίθανο αν συνεχίσουμε να χάνουμε τα τρένα της ανάπτυξης στη βιομηχανία, αλλά και τις λοιπές -πλην τουρισμού και ...τζόγου - υπηρεσίες.

Λέτε να γίνουμε τουλάχιστον η ...Φλόριντα της Ευρώπης; Διότι ακόμη κι αυτό οργάνωση θέλει!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v