Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 19 2012

Σφηνάκια για κυπριακές τράπεζες, ΕΝΑ, Ευρωκλινική

Σφηνάκια για κυπριακές τράπεζες, ΕΝΑ, Ευρωκλινική
Κυπριακές τράπεζες: Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κίκης Καζαμίας δήλωσε προχθές πως, μπορεί μεν να υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για την κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, ωστόσο είναι βέβαιος πως κανένας κυπριακός όμιλος δεν θα καταφύγει τελικά στο κυπριακό δημόσιο για κεφαλαιακή στήριξη.

Λέτε να ξέρει κάτι παραπάνω;

Ευρωκλινική: Ο γνωστός manager της αγοράς Παύλος Τρυποσκιάδης (τέως αντιπρόεδρος στην Inform Λύκος κ.λπ.) μαθαίνουμε ότι αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ευρωκλινική.

Εναλλακτική Αγορά: Ξεκίνησε τη Δευτέρα το πλήρες ωράριο διαπραγμάτευσης και για τις 14 μετοχές της Εναλλακτικής Αγοράς, χωρίς να γίνει ούτε μία συναλλαγή…

Στις περισσότερες μετοχές είχαν στηθεί κάποιες εντολές πώλησης -μάλλον για να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον για αγορά-, αποτέλεσμα, όμως, δεν υπήρξε.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στις δύο επόμενες συνεδριάσεις (Τρίτη και Τετάρτη), κατά τις οποίες μόνο σε 1 από τις 14 μετοχές έγινε συναλλαγή.

Για τους… προληπτικούς, μάλιστα, να αναφέρουμε ότι η αξία της συγκεκριμένης χθεσινής συναλλαγής ήταν 666 ευρώ! Τυχαίο; Αναμφίβολα…

ΥΓ.: Χρειάζονται και άλλες κινήσεις για να τονωθεί το ενδιαφέρον για την Εναλλακτική Αγορά, στην οποία συγκαταλέγονται κάμποσες αξιόλογες εταιρείες.

ΕΧΑΕ: Σήμερα αναμένεται να μεταβιβαστούν τα πακέτα από τη διάθεση ως 4,26% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΧΑΕ. Το βιβλίο προσφορών άνοιξε χθες και σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά καλύφθηκε στο σύνολό της.

Σημειώνεται ότι η ΕΧΑΕ στο 9μηνο εμφάνισε κέρδη, θετικές ταμειακές ροές και ταμειακά διαθέσιμα 115 εκατ. ευρώ. Επομένως, υπόσχεται μέρισμα και για τη χρήση του 2011 με πιθανή και επιστροφή κεφαλαίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Templeton και οι Νορβηγοί (Skagen Kon-Tiki) διατηρούν θέσεις 5% και 5,7% αντίστοιχα.

Αστήρ: Βγήκε χαρτί χθες στη μετοχή, μετά το ράλι των τελευταίων ημερών, με καύσιμο τη φημολογία περί πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος από την Εθνική.

Η τιμή της μετοχής έκλεισε χθες στα 2,57 ευρώ, με χαμηλό εβδομάδας το 1,52 ευρώ.

Κάποιοι -αν και όχι αρκετοί- πήραν τα κέρδη τους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v