Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 3 2012

Οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ στο πιο γρήγορο… πιστόλι!

Οι επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ στο πιο γρήγορο… πιστόλι!
Σκηνές που θυμίζουν μονομαχίες στην άγρια δύση εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το πρόγραμμα Digimobile του ΕΣΠΑ, συνολικού ύψους 15.000.000 ευρώ, μέσω του οποίου επιδοτούνται επενδύσεις μικρών επιχειρήσεων για ανάπτυξη προγραμμάτων σε φορητές συσκευές.

Το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο διαφημίζει τα εκατομμύρια που ρίχνει στην αγορά, εφαρμόζει μια απίστευτη διαδικασία. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλλουν την αίτηση μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο χρόνο και επικρατεί αυτός που θα πατήσει πιο γρήγορα το κουμπί!

Ενίοτε, οι υπολογιστές του υπουργείου «πέφτουν», με αποτέλεσμα ο υποψήφιος να μένει με... το κουμπί στο χέρι.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης είναι ενήμερες για την αστεία διαδικασία, η οποία έχει μετατρέψει την ενίσχυση μιας επένδυσης σε λοταρία. Εξαιτίας της ανομβρίας στην αγορά, από την πρώτη ημέρα του Digimobile επικρατεί πανζουρλισμός.

Προχθές που κατατέθηκαν οι προσφορές για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η διαδικασία έκλεισε μέσα σε 45 δευτερόλεπτα!

Χθες που υποβλήθηκαν προτάσεις για εννέα περιφέρειες ταυτόχρονα (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) το σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης κατέρρευσε λίγα δευτερόλεπτα αφότου ξεκίνησε η διαδικασία. Επικράτησε πανζουρλισμός γιατί οι δεκάδες υποψήφιοι προσπαθούσαν να καταθέσουν τις αιτήσεις χωρίς αποτέλεσμα.

Το ζήτημα είναι πως μέσα σε λίγα λεπτά είχαν υποβληθεί περισσότερες από 1.500 αιτήσεις από όσους τυχερούς μπορούσαν να συνδεθούν με το ΥΠΑΝ. Οι υπόλοιποι... πιστολέρο πρέπει να περιμένουν ένα άλλο πρόγραμμα.

Σήμερα επρόκειτο να κατατεθούν οι προτάσεις για την Αττική και να επαναληφθούν οι χθεσινές σκηνές. Όπως μάθαμε όμως μετά και την δημοσιοποίηση της διαδικασίας από τον Χαμαιλέοντα, η υποβολή των προσφορών αναβλήθηκε.

Αίσχος... Είπαμε, αλλά όχι κι έτσι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v