Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2012

Κλάδος υγείας: Βαθιές ανάσες από Λιβύη!

Κλάδος υγείας: Βαθιές ανάσες από Λιβύη!
Βαθιές οικονομικές ανάσες λαμβάνουν κατά τους τελευταίους μήνες αρκετές εταιρείες του κλάδου υγείας, μέσα από την προσέλκυση ασθενών από τη Λιβύη και από άλλες αραβικές χώρες.

Έτσι, εταιρείες όπως το Metropolitan, το Ιατρικό Αθηνών και η Euromedica έχουν δει τις πληρότητές τους να αυξάνονται μέσα από την περίθαλψη Λίβυων και άλλων Αράβων ασθενών, απαντώντας στη μειωμένη εγχώρια ζήτηση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες του κλάδου, θετικά δεν επηρεάζεται μόνο ο αυξημένος τζίρος, αλλά και η ταχεία εξόφληση των απαιτήσεων, όταν αντίθετα τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνουν… όποτε και όσο θέλουν!

Βέβαια, η ενίσχυση αυτή πολύ πιθανόν να κοπάσει σε κάποιους μήνες (προφανώς στη Λιβύη η κατάσταση κάποτε θα εξομαλυνθεί), ωστόσο παράγοντες του κλάδου επισημαίνουν πως υπάρχουν και άλλα ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή και έτσι κάποιοι ελπίζουν πως ενδεχομένως να δούμε μελλοντικά και μεταφορές ασθενών από άλλες χώρες (π.χ. Συρία).

Το μόνο βέβαιο είναι πως η εγχώρια οικονομική κρίση έχει φέρει πιο κοντά τον αραβικό κόσμο με τον κλάδο υγείας στην Ελλάδα. Έτσι, πληροφορίες αναφέρουν πως το Κατάρ έχει προσεγγίσει δύο τουλάχιστον ελληνικές εταιρείες υγείας, ζητώντας εξαγορά ποσοστού και συνεργασία.

Πέραν αυτού, η Euromedica ανακοίνωσε σε πρόσφατο δελτίο τύπου την πρόθεσή της για «δυναμική στροφή σε αγορές του εξωτερικού» και για «επενδυτικές επαφές του ομίλου σε χώρες του Περσικού Κόλπου».

Κάποιοι «ψίθυροι» μιλούν για συζητήσεις για δύο κλινικές στο Ιράκ με χρηματοδότηση τρίτων που δεν θα αφορούν μόνο τον κλάδο της υγείας.

Και οι «κακές γλώσσες» αναφέρονται σε ένα δελτίο τύπου με σκοπό να βελτιώσει την εικόνα της εταιρείας απέναντι στις πιστώτριες τράπεζες (γνωστά προβλήματα ρευστότητας στον κλάδο…)

ΥΓ: Στο εσωτερικό μέτωπο τώρα, οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα περιμένουν με ανυπομονησία την «μεγάλη δόση» από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς φέρεται πως από τα κεφάλαια αυτά, θα διατεθούν γύρω στα 7 δισ. ευρώ προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους προς τους προμηθευτές του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία, κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v