Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2012

Τυχερά παιχνίδια: Τι είδε και τι… παίζει η Credit

Τυχερά παιχνίδια: Τι είδε και τι… παίζει η Credit
Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόσφατη έκθεση της Credit Suisse για τον ΟΠΑΠ. Όχι μόνο λόγω της εκτίμησης του γνωστού οίκου για τη μετοχή («outperform», τιμή-στόχος τα 9,30 ευρώ), αλλά και εξαιτίας των προβλέψεών του σχετικά με την πορεία και τις προοπτικές των νέων αγορών τυχερών παιχνιδιών που βρίσκονται στη διαδικασία της... ρύθμισης από το ελληνικό κράτος.

Αναφέρει, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο ξένος οίκος:

Το ελληνικό δημόσιο... ξανασκέφτεται τη διάταξη του νόμου που επιβάλλει φορολογία 30% επί των μικτών κερδών.

Η εκκίνηση του διαδικτυακού συστήματος θα καθυστερήσει περισσότερο λόγω και θεμάτων νομικού χαρακτήρα και όσο η καθυστέρηση διευρύνεται τόσο ο ΟΠΑΠ θα δυσκολεύεται να κερδίσει μερίδια αγοράς, επειδή οι ήδη λειτουργούσες εταιρείες κερδίζουν αναγνωρισιμότητα. Έτσι, ενώ παλαιότερα προέβλεπε πως ο οργανισμός θα κέρδιζε μερίδιο 40% στην αγορά του διαδικυακού στοιχήματος, τώρα κατεβάζει τον πήχη στο 25%.

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Hellenic Lotteries (Ξυστό, Κρατικό, Λαϊκό κ.λπ.) ο ξένος οίκος θεωρεί ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012. Η Credit Suisse, επίσης, πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε τα προϊόντα της εταιρείας να βελτιωθούν από το management ενός ιδιωτικού φορέα, παίρνοντας ως παραδείγματα τις αντίστοιχες εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, στην Ισπανία κ.α.

«Υψηλά επικερδής» αναμένεται να είναι η αγορά των VLTs. Σύμφωνα με τον ξένο οίκο, ο ΟΠΑΠ καλείται να βρει μια ισορροπία εγκαθιστώντας μηχανήματα τόσο σε νέους χώρους, όσο και στο υπάρχον δίκτυο των 5.200 σημείων πώλησης. Και αυτό επιτυγχάνοντας παράλληλα να διατηρήσει ικανοποιημένους τους πράκτορές του και να μην κανιβαλιστεί ο τζίρος των ήδη υπαρχόντων εσόδων του από τα υπόλοιπα παιχνίδια.

«Με μια ήδη εύθραυστη σχέση με τους πράκτορες, κατά διαστήματα επιδεινούμενη σε απεργία, αυτό δεν θα είναι εύκολο», εκτιμά ο ξένος οίκος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v