Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 25 2004

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παίζει... επίθεση!!!

”Ο ρόλος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν είναι να λειτουργεί απλά σαν μηχανισμός επιβολής ποινών. Πέρα από την προστασία του ανταγωνισμού και τη διαφύλαξη της αξιοπιστίας και της διαφάνειας, πρέπει να είμαστε κοντά στην αγορά, να βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματά της.

Πρέπει να βάζουμε το… γκολ”.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων, χθες, ο κ. Πιλάβιος και μάλλον το… έβαλε το γκολ χθες, κερδίζοντας (και) τις εντυπώσεις.

Ετσι κι αλλιώς ο ίδιος δεν φάνηκε να διστάζει να παίξει... επίθεση, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για κάποιες πρακτικές της αγοράς.

- ”Είναι απαράδεκτο”, είπε, ”να αναφέρεται στα ενημερωτικά κείμενα των Αμοιβαίων ότι η προμήθεια διαχείρισης είναι ”έως 5%”, που σημαίνει ότι είναι όσο θέλει η ΑΕΔΑΚ”. Γι’ αυτό και καθιερώνει υποχρεωτική αναφορά του ακριβούς ύψους τόσο για την προμήθεια διαχείρισης όσο και για την προμήθεια θεματοφυλακής.

- ”Δεν θέλουμε γενικές συνελεύσεις στις οποίες μιλάει για 10’ λεπτά ο πρόεδρος και μετά εγκρίνονται τα θέματα. Θέλουμε πραγματικές γενικές συνελεύσεις”.

Γι’ αυτό και καθιερώνει πλέον υποχρέωση των εισηγμένων όχι μόνον να διανέμουν τον απολογισμό χρήσεως στους παριστάμενους μετόχους, αλλά και να τον αναρτούν τουλάχιστον 10 ημέρες πριν στο site της εταιρίας, όπως επίσης και να τον έχουν στις ίδιες προθεσμίες, σε έντυπη μορφή στα γραφεία τους.

Οσο για τους εισηγμένες που δεν έχουν site, θα πρέπει να σπεύσουν, διότι κάτι τέτοιο εφεξής θα τιμωρείται.

Καιρός ήταν, εδώ που τα λέμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v