Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 9 2012

CDS: Πώς "αντιδρούν" στο PSI Plus

CDS: Πώς αντιδρούν στο PSI Plus
Σημαντικά μειωμένο εμφανίζεται πλέον το καθαρό ποσό των ασφαλίστρων κινδύνου έναντι ελληνικής χρεοκοπίας (Credit Default Swaps), ως αποτέλεσμα της διαδικασίας ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων PSI.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Reuters, το καθαρό ποσό έχει διαμορφωθεί στα 3,16 δισ. δολάρια με 4.323 ανοιχτά συμβόλαια, ακόμα, έναντι 3,3 δισ. δολαρίων στο τέλος του 2011 και 5,6 δισ. δολαρίων ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Η πρώτη εύκολη εξήγηση που δίνεται από την αγορά είναι ότι οι αγοραστές των CDSs κλείνουν απλώς τις θέσεις τους με κέρδη, αποφεύγοντας ουσιαστικά πιθανή εμπλοκή τους στην περίπτωση όπου η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων εξελιχθεί σε πιστωτικό γεγονός.

Η χρήση ή όχι των ρητρών συλλογικής δράσης εν πολλοίς θα καθορίσει τον εθελοντικό ή μη χαρακτήρα της προσφοράς και αυτό θα ενεργοποιήσει τελικά την πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου, σύμφωνα με τους όρους και του ISDA.

Αρκετοί συμμετέχοντες στην αγορά εξέλαβαν τον προσωρινό κατάλογο ελληνικών υποχρεώσεων που εξέδωσε το ISDA ως σημαντική ένδειξη ότι τα CACs είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν.






ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v