Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 19 2012

Ασπίς: Κερατιάτικα με τη… βούλα του δημοσίου!

Ασπίς: Κερατιάτικα με τη… βούλα του δημοσίου!
Μπορεί η κυβέρνηση ή έστω κάποιος άλλος αρμόδιος φορέας να μας εξηγήσει τι θα γίνει με τους ασφαλισμένους του ομίλου Ασπίς;

Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2009 ψηφίστηκε νόμος (φωτογραφικός;) ώστε οι κάτοχοι ασφαλιστικών συμβολαίων του κλάδου ζωής να καλύπτονται από το ελληνικό δημόσιο σε περίπτωση ανάκλησης των αδειών τους.

Και από τον Σεπτέμβριο του 2009 -μετά δηλαδή από 2,5 χρόνια-, όταν ανακλήθηκε η άδεια των Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value (του ομίλου Ασπίς), δεν έχει γίνει τίποτε…

Υποτίθεται πως θα προχωρούσε η εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου. Μιλάμε κυρίως για ακίνητα αξίας γύρω στα 130 εκατ. ευρώ, όταν η συνολική τρύπα ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ.

Όμως, μετά από δικαστική απόφαση (πάντοτε ο Παυλάρας ήταν… καλοπληρωτής), το ελληνικό δημόσιο έχει μπλοκάρει το 50% των περιουσιακών στοιχείων του ασφαλιστικού ομίλου, άρα δεν μπορεί να προχωρήσει η εκκαθάριση!

Αλλά και αν προχωρούσε η διαδικασία της εκκαθάρισης χωρίς το μπλοκάρισμα του Δημοσίου, πόσο εύκολο θα ήταν -και πόσο χρόνο θα απαιτούσε- να πουληθούν τα ακίνητα της Ασπίς, ή ακόμη και κάποια άλλα περιουσιακά της στοιχεία;

Ξέρετε τι φαντάζονται πως κρύβεται από πίσω κάποιοι «πονηροί» παράγοντες της αγοράς;

Πως το κράτος θα καθυστερήσει ακόμη για κάμποσο χρόνο την υπόθεση (ελληνικές καλένδες, που λένε…).

Πόσο; Μέχρις ότου το Εγγυητικό Κεφάλαιο καταφέρει να μαζέψει μπόλικα λεφτά από την παρακράτηση των συμβολαίων ζωής, η οποία ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου του 2011.

Τι επιτυγχάνεται με αυτό το σχέδιο;

Πρώτον, οι ασφαλισμένοι θα πάρουν τελικά μετά από κάμποσα χρόνια κάποιο ποσό. Για την ουσία του νόμου που ψηφίστηκε το 2009 ούτε λόγος…

Δεύτερον, στο κράτος θα μείνει το 50% της περιουσίας της Ασπίς (γύρω στα 60 εκατ. ευρώ, καλοδεχούμενα, σε μια περίοδο άδειων ταμείων…), χωρίς να καταβάλει ούτε 1 ευρώ, ως εκ του νόμου όφειλε για να καλύψει τα συμβόλαια των ασφαλισμένων.

Και τρίτον, τη νύφη -ή το μάρμαρο, αν θέλετε- τελικά θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι του κλάδου από την 1η Ιανουαρίου και μετά, οι οποίοι δεν έφταιγαν σε τίποτε!

Κερατιάτικα, δηλαδή, με τη βούλα του νόμου και του Δημοσίου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v