Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2012

«Ελλάς το μεγαλείο σου» και για λαθρομετανάστες!

«Ελλάς το μεγαλείο σου» και για λαθρομετανάστες!
Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου ΟΛΑ επιτρέπονται στην πράξη (ιδίως μάλιστα εκείνα που απαγορεύονται…), εκτός αν υπάρχει υποψία πως πάει να γίνει κάποια επένδυση!

Ή ακόμη σε περίπτωση όπου πάει να κερδηθεί κάποιος τζίρος προς όφελος της οικονομίας και φυσικά των θέσεων εργασίας…

Σε μια τέτοια περίπτωση, το δημόσιο-χάρβαλο αναγεννάται εκ της τέφρας του και ο κρατικός μηχανισμός που επέτρεπε στους μισούς Έλληνες να παίρνουν επιδόματα αναπηρίας ανασυντάσσεται και αποκτά αντανακλαστικά… FBI και CIA. Τότε, δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει να περάσει ούτε κουνούπι…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό των οικονομικών μεταναστών.

Η ΜΟΝΗ φορά όπου κινήθηκε προληπτικά η κυβέρνηση προκειμένου να μην εισρεύσουν λαθρομετανάστες στη χώρα ήταν η περίπτωση των Λίβυων που νοσηλεύονταν (με το αζημίωτο, και μάλιστα τοις μετρητοίς…) σε ιδιωτικές κλινικές της Ελλάδας.

Κόπηκε δηλαδή πολύ μεγάλος τζίρος για τη δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία (βλ.εισαγωγή συναλλάγματος, μείωση ανεργίας και όλα τα σχετικά) υπό τον φόβο ότι θα μπορούσαν π.χ. να παρεισφρήσουν έως και γύρω στους χίλιους λαθρομετανάστες.

Αντίθετα, για τους υπόλοιπους 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες, που δεν άφησαν ούτε 1 ευρώ στην οικονομία, εδώ και δεκαετίες δεν έχει ληφθεί ποτέ και κανένα μέτρο!

Η κυβέρνηση επίσης σπεύδει να φέρει προς ψήφιση το θέμα της δημιουργίας κέντρων συγκέντρωσης μεταναστών (για ψηφοθηρικούς προφανώς λόγους), σαράντα μέρες μόλις πριν από τις εκλογές.

Το θέμα έχει προφανώς και οικονομική διάσταση, καθώς θα πέσουν και κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας μάλιστα και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η ουσία είναι πως -ανεξάρτητα από τις όποιες τοπικές αντιδράσεις- οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» προβλέπουν πως τίποτε δεν θα γίνει στο άμεσο μέλλον και ότι το ζήτημα θα πάει (και αυτό…) για μετά τις εκλογές.

ΥΓ.: Η μόνη φορά όπου ουσιαστικά εφαρμόστηκε ο νόμος για τον συντελεστή δόμησης ήταν προκειμένου να ΜΗ γίνει η επένδυση συγκεκριμένου εμπορικού κέντρου στον (εγκαταλελειμμένο και γεμάτο σκουπίδια) Ελαιώνα.

Αντίθετα, τα άλλα (εκατομμύρια σε αριθμό…) κτίρια της χώρας, που είναι από λίγο έως και πάρα πολύ παράνομα, νομιμοποιούνται με ένα μικρό πρόστιμο! Χωρίς να προσφέρουν ούτε μία θέση εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v