Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 29 2012

Ο φόβος σπάει το "τραστ" των ισολογισμών

Ο φόβος σπάει το τραστ των ισολογισμών
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Με τη δαμόκλειο σπάθη της κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών από τις επιχειρήσεις (ρητή εντολή του μνημονίου) να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους, οι εφημερίδες, και δη οι οικονομικές, αναζητούν τρόπους να καρπωθούν τα τελευταία λάφυρα ενός (τώρα πια παράλογου) μέτρου, που έθρεψε ολόκληρες γενιές εκδοτών.

Έτσι, ενώ και μέχρι πριν από λίγο καιρό, όταν ακόμη οι αγελάδες ήταν παχιές, η πίτα μοιραζόταν επί ίσοις όροις μεταξύ των εκδοτών, πλέον λόγω κρίσης ο καθένας προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε και ένας από τους εκδότες, ο οποίος, κόντρα στη "συμφωνία κυρίων" που ίσχυε μέχρι πρόσφατα, αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση προσφέροντας γη και ύδωρ (γενναίες εκπτώσεις) σε όσες εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις αποφασίσουν να δημοσιεύσουν τις οικονομικές καταστάσεις τους στην εφημερίδα του.

Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους υπόλοιπους πιο παραδοσιακούς παίκτες, οι οποίοι μέχρι και πριν από λίγο καιρό είχαν καταφέρει να τα βρουν μεταξύ τους για το κοινό καλό.

Την ίδια ώρα, πάντως, εντείνονται, όπως μαθαίνουμε, οι πιέσεις των εκδοτών προς τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να μην περάσει η τροπολογία περί κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΑΑΝ.

Αν και είναι από δύσκολο έως αδύνατον να επιτευχθεί η πλήρης άρση της συγκεκριμένης τροπολογίας, μαθαίνουμε ότι ζητούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παράταση... 

Επικαλούνται το γεγονός πως η ιστοσελίδα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας. Δεν είναι ακόμα έτοιμη, αν και το θέμα με τους ισολογισμούς έχει τεθεί εδώ και πάνω από έναν χρόνο.

Άραγε, γιατί μια ιστοσελίδα καταχώρισης ισολογισμών χρειάζεται τόσους μήνες για να ολοκληρωθεί;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v