Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2012

Πώς βγήκε το γκανιάν και… χάθηκαν τα κέρδη!

Πώς βγήκε το γκανιάν και… χάθηκαν τα κέρδη!
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στον ιππόδρομο. Το πρόγραμμα εμπεριείχε γαλλικές ιπποδρομίες. Ενώ όμως διεξήχθη η πρώτη ιπποδρομία, αποδόσεις δεν βγήκαν ποτέ!

Τι συνέβη; Κατέρρευσε, λένε οι «κακές γλώσσες», το σύστημα υποστήριξης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, που είναι ευθύνη της… Intralot. Ναι, όπως το διαβάζετε. Και δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πρόβλημα στην εν λόγω εταιρεία με την υποστήριξη του στοιχήματος. Έχει γίνει και στο παρελθόν, αναφέρουν πληροφορίες, αλλά αυτήν τη φορά… παράγινε. Αδιάψευστοs μάρτυράς μας ο ΟΔΙΕ, που αναγκάστηκε να εκδώσει Δελτίο Τύπου για το συμβάν, παραλείποντας όμως να κατονομάσει την Intralot!

Πώς εξηγούσε το «συμβάν»; «Λόγω τεχνικού προβλήματος, τα δελτία που είχαν παιχτεί στις δύο πρώτες ιπποδρομίες και στο Σκορ 4 επιστρέφονται…». Δεν απάντησε δηλαδή στο ερώτημα αν το πρόβλημα προέκυψε από την εταιρεία που έχει την ευθύνη του στοιχήματος ή αν υπήρξε άλλη αιτία για το γεγονός.

Έτσι, επιστράφηκαν τα χρήματα στους παίκτες είτε αυτοί έχασαν, είτε κέρδισαν! Ανήκουστο; Πρωτόγνωρο; Πέρα για πέρα αληθινό.

Περιττό να αναφέρουμε πόση αναστάτωση επήλθε στον κόσμο που ήταν στα πρακτορεία και στους πράκτορες βέβαια που δεν ήξεραν τι να πουν κυρίως σε αυτούς που είχαν στοιχηματίσει και είχαν κερδίσει στην πρώτη ιπποδρομία. Τι να πεις σε κάποιον που έχει κερδίσει και τελικά του ανακοινώνεται ότι θα… πάρει πίσω τα λεφτά του.

Αλλά και στο κάτω-κάτω της γραφής πόσα λεφτά θα έχανε ο ΟΔΙΕ Α.Ε. αν πλήρωνε αυτούς που κέρδισαν αναγνωρίζοντας το λάθος ενός συνεργάτη του; Λίγα, πολύ λίγα, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο κακό που έγινε στη φήμη και στην αξιοπιστία του από αυτό που συνέβη το περασμένο Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί, για μία ακόμα φορά, ότι η Ιντραλότ συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες χωρίς σύμβαση εδώ και χρόνια… Αυτό τόσο οι προηγούμενες διοικήσεις όσο και η παρούσα διοίκηση Ζαχαρή (όλες διορισμένες και ελεγχόμενες από την κυβέρνηση και πλέον και από το ΤΑΙΠΕΔ) το γνωρίζουν (ή οφείλουν να το γνωρίζουν) και δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Η διοίκηση του ΟΔΙΕ -προφανώς με τις ευλογίες της κυβέρνησης αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ- αρνήθηκαν και αρνούνται πεισματικά και να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν αυτήν την κατάσταση, μη διενεργώντας έναν διαφανή, δίκαιο και αδιάβλητο διαγωνισμό (αν θέλουν και μπορούν), ώστε ο ΟΔΙΕ να ξεφορτωθεί τα "βαρίδια" και τις "εξαρτήσεις", να αποκτήσει έγκυρο τεχνολογικό πάροχο με την καλύτερη δυνατή σύγχρονη τεχνολογία και κυρίως με τους καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για τον ίδιο και όχι για τρίτους.

Αντίθετα, επί σειρά ετών, ο ΟΔΙΕ, πληροφορούμεθα, επιτρέπει στην Ιντραλότ να συσσωρεύει χρέη και απαιτήσεις προς τον Οργανισμό και αυτό βαραίνει την ήδη κάκιστη κατάσταση στα οικονομικά του, πέρα από την προφανή βλάβη στην καλή φήμη του.

Μια καλή φήμη που είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού υποτίθεται ότι ο ΟΔΙΕ τελεί υπό... πώληση!

Γι’ αυτό και έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν το πρόβλημα του Σαββάτου οφείλεται στην Ιντραλότ, που έχει, όπως βοά η αγορά, σοβαρό ενδιαφέρον για τη διαδικασία πώλησης του οργανισμού.

ΥΓ.:
...Αναμένουμε με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις αποφάσεις και τους χειρισμούς που αφορούν τα θέματα γύρω από τον ΟΠΑΠ, που αποτελεί την πραγματική βιτρίνα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων. Οι όποιοι χειρισμοί (ή οι μη χειρισμοί) θα είναι η περίτρανη απόδειξη της θέλησης της διοίκησης, των μετόχων, της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ να... σπάσουν αβγά!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v