Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2012

Σφακιανάκης: Η αλλαγή, της αλλαγής, ω αλλαγή!

Σφακιανάκης: Η αλλαγή, της αλλαγής, ω αλλαγή!
Δεν πέρασε πολύς καιρός (Νοέμβριος 2011) από τότε όπου ο «Χ» είχε δημοσιεύσει το σχόλιο με τίτλο «Ανθρωποδιώκτης… στον όμιλο Σφακιανάκη».

Το σχόλιο αυτό έλεγε με λίγα λόγια πως μέσα σε λίγους μόλις μήνες -από τις 20 Ιουλίου του 2011 έως και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους- είχαν αποχωρήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από την εταιρία:

• Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος (Νικήτας Ποθουλάκης).
• Ο εσωτερικός ελεγκτής (Π. Γκουντέλας).
• Ο γενικός διευθυντής (Δ. Χούντας), που παρέμεινε ωστόσο μέλος του Δ.Σ.
• Ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου (μη εκτελεστικό, ο Πέτρος Τζανετάκης της Motor Oil).

Λίγους μήνες αργότερα, ο «Χ» επανήλθε με νέο σχόλιο στις 13 Ιανουαρίου του 2012, αυτήν τη φορά με τίτλο «ο προπονητής…άλλαξε όλο το ρόστερ»!

Σε αυτό γινόταν λόγος για ένα νέο απίστευτο κύμα αλλαγών στα διευθυντικά στελέχη της Σφακιανάκης. Είχαμε λοιπόν:

Νέα γενική διευθύντρια (συγγενικό πρόσωπο του βασικού μετόχου).
• Νέος chief financial officer (πρώτος οικονομικός διευθυντής).
• Νέος εμπορικός διευθυντής της SUZUKI.
• Νέος εμπορικός διευθυντής για 12 μάρκες λιανικής.
Δύο νέοι διευθυντές (γενικός εμπορικός διευθυντής και διευθυντής αναδιοργάνωσης) σε θέσεις που για πρώτη φορά δημιουργήθηκαν.

Κάποιοι από αυτούς προήλθαν από τον ίδιο τον όμιλο και κάποιοι από την αγορά.

Η διοίκηση της Σφακιανάκης είχε μιλήσει τότε «για κίνηση αναδιοργάνωσης της οργανωτικής της δομής και ενδυνάμωση της εμπορικής της δραστηριότητας», μέσα σε «εξαιρετικά απαιτητικές συγκυρίες».

Σήμερα, η στήλη επανέρχεται γιατί η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας κατάφερε! (γιατί περί… κατορθώματος πρόκειται) να προχωρήσει και σε νέες αλλαγές!

Για παράδειγμα, στις 28 Φεβρουαρίου υπέβαλε παραίτηση ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης από μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και αντικαταστάθηκε από τον κ. Πέτρο Λέοντα.

Και χθες βγήκε μία ακόμη ανακοίνωση, όπου έχουμε νέο οικονομικό διευθυντή (Βασίλης Παπαπαναγιώτου), που αντικαθιστά τον κ. Λαουτάρη, ο οποίος όμως παραμένει σύμβουλος…

Αν δεν κάνουμε λάθος, τους τελευταίους δώδεκα μήνες έχουν αλλάξει όλοι, εκτός από τους βασικούς μετόχους και τον γνωστό από τον τραπεζικό κλάδο κ. Γιώργο Τανισκίδη (ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v