Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 23 2012

Παράταση για ΑΤΕ-ΤΤ*Τέλος εποχής για Proton ΑΕΔΑΚ

Παράταση για ΑΤΕ-ΤΤ*Τέλος εποχής για Proton ΑΕΔΑΚ
Εν αναμονή της απόφασης της κυβέρνησης για παράταση δημοσίευσης των ισολογισμών έως και τις 30 Ιουνίου 2012 τελούν οι διοικήσεις της ΑΤΕbank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η απόφαση που ισχύει σήμερα προβλέπει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την οικονομική χρήση του 2011 μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 31 Μαΐου.

Ωστόσο, η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και η νέα προεκλογική περίοδος έχουν μπλοκάρει την οριστικοποίηση του τρόπου ανακεφαλαιοποίησης για τις δύο τράπεζες, καθώς απαιτείται κυβερνητική απόφαση για ένταξή τους στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κι αυτό εξαιτίας του όρου που έχει καταγραφεί στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψήφισε η Βουλή πέρσι το καλοκαίρι, βάσει του οποίου οι κρατικές τράπεζες δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν για ανακεφαλαιοποίηση στα κεφάλαια του Ταμείου.

Μολονότι η απόφαση για παράταση της δημοσίευσης των ισολογισμών δεν έχει ακόμη πάρει επίσημη μορφή, οι διοικήσεις των δύο τραπεζών αναμένουν το πράσινο φως από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομίας Γιώργο Ζαννιά.

Πάει για κλείσιμο η Prοton ΑΕΔΑΚ

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Proton Bank προσανατολίζεται στο να κλείσει τη θυγατρική ΑΕΔΑΚ και να μεταφέρει το πελατολόγιο της τελευταίας στην Alico.

Παράγοντες της αγοράς φοβούνται μήπως το παράδειγμα της Proton ακολουθηθεί και από άλλους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v